Ozzy har nervsjukdom

Publicerad:
Uppdaterad:

Black Sabbath-sångarens skakningar beror inte på narkotikamissbruk

”Parkin-syndrom”, och inte droger, påstås vara orsaken till Ozzy Osbournes välbekanta kroppsskakningar.

- Tack så jäkla mycket för att ni berättar det för mig. Här har jag gått runt och trott att det har varit drogernas fel, säger han.

Foto: AP

Black Sabbath-sångaren Ozzy Osbournes ryckningar och skakningar har framtill nu ansetts vara resultatet av ett liv fullt av droger och alkohol. Men nu tyder den senaste diagnosen på att det istället är frågan om Parkin-syndrom, en ärftlig sjukdom som påverkar nervsystemet, men som inte ska förväxlas med Parkinsons sjukdom.

– Jag har alltid trott att det berott på alla droger och sprit. Nu har jag fått reda på att det kommer från en ärftlig sjukdom i familjen. Det kallas Parkin, men det är inte Parkinson. Allt som handlar om centrala nervsystemet har ordet Parkin i sig, säger musikern till nätsajten IMDB.com.

Besviken på sina släktingar

2003 blev Ozzy undersökt för Parkinsons sjukdom efter att han klagat på svåra ryckningar i kroppen. Den gången fick han beskedet att det berodde på hans vilda leverne med alkohol och andra droger.

Men Ozzys släktningar och familj kände redan då till att nervsjukdomar ligger i släkten.

– Jag berättade för min syster om nervsjukdomen och hon sa: ”Du också? Mamma, tant Elsie och din mormor hade det också”.

– Jag säger bara - tack så jäkla mycket för att ni berättar det för mig. Här har jag gått runt och trott att det har varit drogernas fel.

Teresa Tingbrand

Publicerad: