Martin Timell misstänkt för våldtäkt

Lulu Carter i öppenhjärtig intervju om Martin Timell

Av: 

Adam Westin

Helena Trus

Simón Bustamante

NÖJE

Lulu Carter var den som först larmade om de övergrepp som Martin Timell nu anklagas för.

För första gången berättar hon nu om hur sextrakasserierna fått pågå under många år, i en öppenhjärtig intervju med Nöjesbladets Helena Trus.

– Han tryckte upp mig mot väggen och tog tag i mina bröst. Och så sa han att ’de här, det här är juveler, de kommer vi få så jävla mycket tittarsiffror på’, säger Lulu Carter.

Martin Timell

Inredaren och tv-profilen Lulu Carter var den som först slog larm om att Martin Timell utsatt henne och andra medarbetare på TV4 för sexuella trakasserier och övergrepp.

”Timell = TV4’s egen Harvey Weinstein. #metoo” skrev Lulu Carter i ett inlägg på Instagram, som publicerades förra fredagen.

Nu berättar hon för första gången om programledarens övergrepp, sexism, rasism och homofobi, i en lång och öppenhjärtig intervju med Nöjesbladets Helena Trus.

”Du måste alltid ha urringat”

Första gången som Martin Timell utsatte henne för sexuella trakasserier var redan under deras andra inspelning, berättar hon.

– Vi åkte upp i en hiss tillsammans, för att möta familjen vars lägenhet vi hade gjort i ordning. Då tryckte han upp mig mot väggen och tog tag i mina bröst. Och så sa han ’de här, det här är juveler, de kommer vi få så jävla mycket tittarsiffror på. Men du måste alltid ha urringat”, och så drog han ner min urringade tröja, säger Lulu Carter.

Berättade inte för någon

Övergreppen fortsatte. Lulu Carter har gjort 18 säsonger av Äntligen Hemma, under nio års tid.

Först berättade hon inte för någon om hur programledaren betedde sig.

– Det var väldigt tidigt som man kände att man skulle backa upp honom, eller att man skulle hålla sig på god fot med honom. Man blev liksom i hans våld på något sätt. Det här är en ytterst manipulativ person, säger Lulu Carter.

Lulu Carter riktar skarpa anklagelser mot TV4 och produktionsbolaget Meter, som hon menar har vetat om Martin Timells beteende under alla år, men ändå hållit honom om ryggen.

Skälet, enligt Lulu Carter, stavas pengar.

– Martin har varit en kassako, som har dragit in enorma pengar. Han har varit den gulliga grannen med hela svenska folket. Det handlar om pengar, pengar, pengar, säger Lulu Carter.

Martin Timell: ”Gått för långt”

Nöjesbladet har intervjuat Martin Timell under fredagen. Han säger bland annat att ”min patetiskt naiva vilja att roa människor har jag gått för långt och då har jag sårat människor och det är jag jätteledsen för”.

Ursäkten ger Lulu Carter inte mycket för.

– Nu försöker han vända på det så att vi ska tycka synd om honom.

TV4: ”Vi vill gå till botten med det här”

TV4:s presschef Magnus Törnblom skriver i ett mejl att det förekommer många olika uppgifter kring det här – ”flera är för oss främmande”.

”Jag tror och hoppas att alla förstår hur allvarligt vi ser på de uppgifter som kommit fram under de senaste dagarna”, fortsätter Magnus Törnblom och säger att kanalen nu har tillsatt ”en extern och oberoende utredning”.

”Vi vill gå till botten med det här. Av hänsyn både till det arbetet, och till alla inblandade, vill vi inte lämna några ytterligare kommentarer i kväll”, avslutar han mejlet.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Martin Timell misstänkt för våldtäkt

LÄS VIDARE

Så föddes #metoo-kampanjen

ÄMNEN I ARTIKELN

Martin Timell misstänkt för våldtäkt

Martin Timell

Lulu Carter

Metoo

TV4