Rednex-Annika friskförklarad: Mår oförskämt bra

Upptäckte knöl vid halsen

1 av 2 | Foto: Peter Ortvik
Annika Ljungberg.
NÖJE

En inflammation i sköldkörteln gjorde att Annika Ljungberg inte kunde sova.

Nu har hon friskförklarats från problemen och slipper äta medicin.

– Jag mår oförskämt bra, säger hon till Nöjesbladet.

Det var i september som Annika Ljungberg, känd från gruppen Rednex, hittade en knöl på halsen.

– Det började som ett sendrag i struphuvudet. Jag började rucka och värma upp struphuvudet eftersom jag sjunger. Då kände jag knölen och det var ju inte bra. Jag tänkte att det var något med sköldkörteln. Jag hade 180 i hjärtslag och sov inte på nätterna. Jag sprang ovanför marken så jag förstod att det var något, säger hon till Nöjesbladet.

”Lyssna på kroppen”

Annika har kämpat mot sin leukemi sedan 2012. Hon är inte friskförklarad från sjukdomen, även om den nu är nere på omätbara värden.

Oron fanns över att knölen var cancer. Efter att ha tagit kontakt med läkare kunde det konstateras att hon hade en inflammation i sköldkörteln.

– Jag har ju inte lyssnat på kroppen någonsin förrän jag lärde mig läxan med leukemi för fyra år sedan. Jag väntar inte. Känner jag någonting är jag envis och ser till att få snabb hjälp.

Mediciner sattes in för att få bukt med inflammationen. Bland annat stora mängder kortison följt av levaxin. Annika var hela tiden fast besluten om att bli frisk.

– När man får en diagnos, oavsett vad det är vill man gärna måla det värsta på väggen. Jag har bestämt mig för att se saker som obalanser som går att vända bara man bestämmer sig med tankens kraft och sedan gör något åt det.

Är friskförklarad

Under fredagen fick Annika glädjebeskedet. Hon är friskförklarad från problemen med sköldkörteln. Något som enligt henne inte bara beror på medicinerna utan även har att göra med den naturmedicin hon ägnar sig åt och tidigare har berättat om. Knölen på halsen är borta.

– Nu har jag fått grönt ljus att jag inte behöver äta medicin, säger hon och fortsätter:

– Jag mår oförskämt bra.

ARTIKELN HANDLAR OM