Kalle Anka-serie gör comeback – sågas direkt

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:

Knatte, Fnatte och Tjatte gör snart comeback med ”Ducktales”.

Men knattarna ser inte ut som förr. De låter annorlunda också.

Trailern för Disneys omgjorda klassiker väcker kritikstorm.

Minns du ”Ducktales”? Disney-serien som kretsar kring Kalle Ankas brorsöner Knatte, Fnatte och Tjatte – samt Joakim von Anka?

Den animerade tv-serien som fick amerikansk premiär hösten 1987 omfattar hundra avsnitt, baserade på Carl Barks serier, och har en känd vinjett skriven av Mark Mueller.

I år kommer en ny uppföljare – också den från Disney. Glada nyheter för nostalgiker och fans, kan en tänka, men den nyss släppta trailern till 2017-”Ducktales” möts av en kritikstorm i sociala medier.

Knatte, Fnatte, Tjatte och Kalle Anka har fått ett nytt, kantigare utseende. De tecknade legendarerna har också fått nya röster.

När nöjessajten IGN delar trailern på Facebook, kommenterar närmare tre tusen personer – många med stenhård kritik.

”Disney förstör en klassiker”

”Hatar utseendet, hatar de irriterande rösterna” och ”Vilken skamlig skit. Om ni vill introducera den här generationen till ’Ducktales’, visa originalet i stället”, skriver upprörda tittare.

”Knattarnas voice över är löjlig” – det är många överens om – och en person drar till med: ”F U Disney för att ni förstör en klassiker”.

Flera fans skriver att det blir ledsna av att se vad Disney har gjort med den gamla favoritserien. En del tycker dock att kommande ”Ducktales” fungerar bra för dagens barn och unga.

Bland de engelskspråkiga röstskådespelarna i rebooten finns Ben Schwartz, Tony Anselmo, Bobby Moynihan och Danny Pudi.

2017 års ”Ankliv”, som ”Ducktales” ibland översätts till, ska sändas på Disneys egen kanal Disney XD i sommar.

Publicerad:

LÄS VIDARE