Psykningarna i ”Mästarnas mästare”: ”Ska inte kaxa upp sig”

1 av 2
NÖJE

En olympisk brottare mot en esport-stjärna – blir det årets hetaste duell i ”Mästarnas mästare”?

Psykningarna haglar tätt mellan Martin Lidberg och Emil ”Heaton” Christensen.

– Han ska inte komma här och kaxa upp sig, säger Martin Lidberg.

I söndagens premiär av ”Mästarnas mästare” tar det inte lång tid innan psykningarna börjar mellan deltagarna. Och det är främst förre brottarstjärnan Martin Lidberg, 44, och e-sportlegendaren Emil ”Heaton” Christenson, 32, som inte kan låta bli att reta varandra. Vid flera tillfällen passar de på att ge varandra gliringar.

– Martin är en liten retsticka. Det är jag också ibland, vi är nog ganska lika i personlighet, säger Emil Christensen i premiär­avsnittet.

– Jag tror det är befogat att jag får de där hintarna. Men det är med kärlek.

Martin Lidberg säger att hans yngre konkurrent har en rejäl skopa självförtroende.

– Så fort det kom en ny gren sa han: ”Åh, det här är min bästa gren”. Hela tiden. Så det blev en grej. Sedan ­eskalerade det på ett roligt sätt. Vi hade en härlig jargong, vi var på varandra titt som tätt, säger han till Nöjesbladet.

Heaton: ”Försöker få varandra ur balans”

Emil Christensen svarar att psykningarna var en del av kampen.

– Martin är en skön prestigelös kille som man kan skämta med, sedan pågick det så klart ett litet psykologiskt spel där man försöker få varandra ut balans inför tävlingarna, säger han till Nöjesbladet.

Efter inspelningarna har de två hållit kontakten och tillsammans sett isracingmästaren Per-Olof ”Posa” Serenius, som också medverkar i ”Mästarnas mästare”, tävla.

Esport-stjärnan, som alltså har gjort sig en karriär inom dataspel, ställdes i ”Mästarnas mästare” mot flera elitidrottare.

Lidberg om Heaton: ”Tufft och modigt gjort”

– Det var tufft och modigt av honom att våga ställa upp, sedan fanns det många saker där han hade stor fördel också. Han är ett bra föredöme för esporten. Han tränar mycket och säger att det är ett måste för att hålla koncentrationen så länge. Så det var inte så att han var otränad, säger Martin Lidberg.

– Men det är klart, han ska inte komma här och kaxa upp sig. Det var det jag försökte säga, skrattar Martin Lidberg.

ARTIKELN HANDLAR OM