Filmstaden (f d SF Bio)

SF Bio om dissen av Disneys gayscen: ”Trams”

SF bio om gayportningen: ”Det här är en ickefråga för oss”

Av: 

Rebecka Ljung

NÖJE

”Skönheten och odjuret” från Disney har en karaktär som är öppet homosexuell. Därför portar en biograf filmen. Obegripligt, tycker SF Bio.

– Det är bara trams … Det har ingen betydelse vad det är för kön på de som är kära, säger informationschefen.

I kommande storfilmen ”Skönheten och odjuret” från Disney utlovas ett ”fint, uteslutande gay ögonblick” mellan karaktärerna Gaston (Luke Evans) och Le Fou (Josh Gad).

Det är ett stort steg för Disney. Biografen Henagar Drive-in i Alabama, USA, ser dock bara ett snedsteg. Ägarna meddelar sina kunder på Facebook att de vägrar visa storfilmen. De anser att Disneys första öppet homosexuella karaktär krockar med barn, gud och Jesus.

SF Bio: ”Det är en ickefråga”

I Sverige får ”Skönheten och odjuret” med Emma Watson och Dan Stevens i huvudrollerna, biopremiär den 17 mars. SF Bio kommer att visa filmen i många svenska städer. Där har filmen inte ens diskuterats.

– Det här är en ickefråga för oss. Det har ingen betydelse vad det är för kön på de som är kära i varandra. Det har vi inga åsikter om, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio, till Nöjesbladet.

Visst fanns det en tid då några reagerade på homosexualitet på film Runfors nämner ”Brokeback mountain” som ett exempel.

– Men sen togs den emot väldigt väl. Sedan dess har vi visat jättemånga filmer med kärlek mellan samma kön, och det är ingen som lyfter ett ögonbryn i dag. Det har vi passerat för längesedan. Och det är jag glad för.

Informationschefen på SF Bio kan inte förstå Alabama-bions beslut att stoppa ”Skönheten och odjuret”.

– Det är bara trams, tycker jag egentligen.

ANNONS

25% rabatt på hela Ellos Collection! Fynda bland klänningar, kappor och mycket mer.

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmstaden (f d SF Bio)

Walt Disney Company