Efter avgången – nu intar Batra Globen

avHelena Trus

Efter Anna Kinberg Batras avgång - trycket ökar på David Batras humorshow.

Nu intar han arenascenen.

– Det är ingen stand up-komiker som har gjort det, säger David Batra.

1 av 2 | Foto: Urban Andersson
David Batra.

Det är en elefant i rummet. Bokstavligen. Bakom komikern David Batra, 44, reser sig en rosa elefant, flera meter hög och bred, på det tomma arenagolvet.

David Batras nya humorshow ”Elefanten i rummet - han som är gift med henne” handlar om livet som make till en av landets toppolitiker

I slutet av augusti avgick Anna Kindberg Batra, 47, som partiledare för Moderaterna, något som fick David Batra att snabbt gå ut i sociala medier och meddela att hans show blir av som planerat.

”Känns som att det plötsligt finns ännu mer att prata om när "Elefanten i rummet" har premiär 29/9”, skrev han på Instagram.

Gör som Seinfeld och Gervais

Samtidigt som den turbulenta starten på den politiska hösten har showen nästan sålt slut. Efter flera utannonserade extraföreställningar intar nu showen också Ericsson Globe i Stockholm den 17 mars.

– Jag är här för första gången för att reka. Jag har tidigare varit här och sett Jerry Seinfeld och Ricky Gervais och tänkt att det skulle vara kul att göra stand up här. Det är ingen svensk stand up-komiker som har gjort en soloshow här, så tänkte att någon måste göra det till slut, säger David Batra.

Väntat i veckor på elefanten

Det har gått sex år sedan hans senaste soloshow. David Batra fick idén till att göra föreställningen om sin fru Anna Kinberg Batra under den politiska turbulensen hösten 2014.

Känner du en oro över att inte fylla alla platser?

– Ja, det gör det ju. Men det kan bli intim känsla här ändå trots att det är stort. Man får ju passa på att bjuda folk man har jobbat med, familj och vänner. Det slog mig att jag inte hade någon 40-års fest så tänker att jag kan ha det här.

Den uppblåsta, rosa elefanten i rummet står stadigt på arenagolvet. Hon ska följa med på turnén och kommer dyka upp på platser som torg runt om i landet.

– Den är specialtillverkad och beställd från Kina. Jag har väntat i månader på att den ska komma, säger David.

”Elefanten i rummet – han som är gift med henne” har premiär den 29 september på Rival i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM