Justin Bieber

Luis Fonsi: ”Sverige är speciellt på ett personligt plan”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Stjärnan minns tillbaka: ”Jag har blivit kär där några gånger”

Justin Biebers remix av hans låt ”Despacito” har slagit alla rekord.

Nästa vecka kommer Luis Fonsi, 39, till Sverige.

Och han har en historia med vårt nordiska land.

– Jag har blivit kär där några gånger, säger han till Nöjesbladet.

Puertoricanska sångaren Luis Fonsi har en 20 år lång musikkarriär i ryggen. Men det är med dansanta ”Despacito” han har fått sitt livs största hit. Låten, som gästas av Justin Bieber, är den mest framgångsrika spanskspråkiga sången genom tiderna.

Den 12 augusti spelar han i Globen i Stockholm. Det blir inte det första sverigebesöket för stjärnan, som jobbat med flera svenska musikproducenter på sina tidiga skivor.

– Jag var i Stockholm tre, fyra gånger för ungefär 15 år sedan och spelade in flera album. Jag gjorde flera resor dit och skrev låtar och spelade in med fanstastiska låtskrivare och producenter. Jag fick bra vänner och några oförglömliga minnen från de resorna. Det var så speciellt på ett personligt plan, säger en glad Luis Fonsi när han ringer upp Nöjesbladet från USA.

Han träffade dessutom en tjej från Uppsala.

– Jag blev kär några gånger, säger han och skrattar.

”Väldigt kul att komma tillbaka”

Nu ser han fram emot ett återbesök.

– Det är väldigt kul att jag får komma tillbaka och uppträda. Jag vet att Stockholm och svenskar älskar musik och kan mycket om musik. Det blir spännande att göra en hel konsert på spanska.

”Despacito” skrev Luis Fonsi tillsammans med kollegorna Erika Ender och Ramón Ayala på knappt fem timmar. Han räknade inte med den megasuccé som följde.

– Varje gång du skriver en låt vill du att den ska bli en hit, men jag tänker aldrig längre än så. Vi kände att låten hade fantastiska kvaliteter när vi skrev den men jag trodde aldrig att det skulle bli en världshit och slå alla rekord, säger han.

Hyllar svenskarnas tolkning

Nu har fans och artister världen över tolkat låten. Luis Fonsi har precis fått höra svenska Tarequitos och Maysa Choubas version av sommarhiten som fått över en halv miljon visningar på Facebook – och hyllar den.

– Jag älskar den. Det är så fantastiskt att höra melodin på flera olika språk och de gjorde ett väldigt bra jobb. De är jättebra sångare och det lät väldigt bra i mina öron, säger han.

”Despacito” gavs först ut av Luis Fonsi och rappen Daddy Yankee, men fick sitt stora genomslag efter att Justin Bieber bett om att få lägga en egen vers. Sedan dess har stjärnorna hållt kontakten.

– Jag är väldigt glad att han hoppade på. Vi har hängt några gånger och har fått framföra låten tillsammans en gång. För några veckor sedan såg jag honom spela i Milano och jag hoppas att vi får framföra låten tillsammans fler gånger i framtiden, säger Luis Fonsi.

ANNONS

3 för 2 på allt smink från Bare Minerals! Passa på att köpa dina favoriter.

Extern länk från Lyko

Gå till kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

Vännerna om sorgen efter Magnus Lindbergs död

ÄMNEN I ARTIKELN

Justin Bieber