Brand under TV4-inspelningen av ”Farmen”

avEmelie Anderberg

Det brinner på gården där TV4 för tillfället spelar in den kommande säsongen av programmet ”Farmen”.

Flera brandmän befinner sig på platsen för att släcka elden.

– När vi kom hit rök det från trossbotten och från skorstenen, säger Johan Nilsson vid räddningstjänsten i Gislaved/Gnosjö.

Det brinner på ”Farmen”-gården utanför Gnosjö i Småland, där den kommande säsongen av TV4-programmet är i full gång med att spelas in. Flera brandbilar har ryckt ut för att kämpa mot lågorna, som enligt TV4 härjar i ett av husen på gården, vilket Expressen var först att rapportera om.

Vilken omfattning det är på branden är fortfarande oklart. Enligt Johan Nilsson vid räddningstjänsten i Gislaved/Gnosjö har ingen person kommit till skada. Hans teori är att branden har startat runt eldstaden i huset.

– När vi kom hit rök det från trossbotten och från skorstenen. Vi har inriktat oss på att ta hand om de glödbränder som fanns. Vi jobbar nu med värmekameror, säger han till Aftonbladet.

Flera brandmän på plats

– Vi har enheter från tre stationer på plats: Gnosjö, Hillerstorp och Reftele. Jag uppskattar att det rör sig om ett tiotal personer. Och så befäl från Gislaved, säger David Högberg, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping, till Expressen.

Enligt honom har de valt att skicka flera enheter för att ha tillräckligt med resurser på plats om det skulle krävas i släckningsarbetet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen

Bränder

TV4

Gnosjö