Det här håller inte, SVT!

Smekmånaden är över – nu måste Sanna Nielsen få en manusförfattare och regissör

NÖJE

Årets första ”Allsång på Skansen” är en besvikelse.

SVT tycks ha lutat sig tillbaka och förlitat sig på att Sanna Nielsen ska rädda showen.

Hon förtjänar bättre – men utan en vettig manusförfattare framstår hon som bedövande tråkig.

”Vad ska du göra i sommar?”

”Vad driver dig som artist efter fem decennier?”

”Vi älskar att sjunga dina låtar om sommaren, men om mister Ledin själv får välja, vad vill han då sjunga för allsång?”

Mer spännande än så blev det inte när SVT och Sanna Nielsen bjöd upp en ganska tveksam publik till årets första ”Allsång på Skansen”.

Och när det tar 45 minuter innan publikens ens drar på smilbanden är det risk för ett kommande fiasko för Sveriges största sommarunderhållning i tv.

Efter förra årets succésommar för Sanna Nielsen känns det som att ansvariga producenter lutat sig tillbaka och tänkt att allt var fix och färdigt inför årets säsong.

Men det duger inte.

Nu framstår Sanna som bedövande tråkig – och det förtjänar hon inte!

Det är nu SVT måste växla upp, för nu är smekmånaden över. Det är dags att ge Sanna Nielsen en manusförfattare och regissör. Hon är säker på scenen och i kamerorna, men hon får aldrig visa sin komiska tajming. Den som hon bevisat både som programledare i Melodifestivalen och på scenen i ”Oscarsrevyn”.

Där måste SVT gå in och se till att hon får hjälp av någon som faktiskt vet hur man bygger upp ett varmt, härligt, somrigt, glatt och humoristiskt allsångsprogram. För nu framstår Sanna som bedövande tråkig – och det förtjänar hon inte!

Publiken skruvade sig i bänkraderna under programmets första 45 minuter och att döma av de tittare som chattade med Aftonbladets läsare var det likadant framför tv-apparaterna.

Med mindre än åtta minuter kvar av sändningen fick Tomas Ledin riva av några sina största hits i ett medley. Då, äntligen, stod publiken upp på Skansen. Där skulle ni i stället ha börjat, SVT.

Det hade fått igång publiken från start och då hade även Robin Bengtsson, Sabina Ddumba och Shima Niavarani fått rejält bra skjuts under sina framträdanden.

ARTIKELN HANDLAR OM