Fans rasar mot Angelina Jolie: Utnyttjar barn

NÖJE

Angelina Jolie, 42, lockade fattiga barn med pengar för att hitta skådespelare till sin film om massmorden i Kambodja.

Nu får stjärnans castingmetoder hård kritik.

”Vilken grym psykologisk lek att leka med fattiga barn”, skriver ett fan på Twitter.

1 av 4 | Foto: AFP
Angelina Jolie är i nytt blåsväder.

Angelina Jolie letade barnskådespelare till sin kommande film om massmorden i Kambodja under Pol Pots regim. Då reste produktionen till slumområden och barnhem i Kambodja för att provspela potentiella huvudrollsinnehavare.

I en intervju med Vanity Fair berättar Jolie hur castingprocessen gick till – och metoden har fått fans världen över att rasa, rapporterar The Telegraph.

– För att hitta någon som kunde spela huvudrollen, den unga Loung Ung, hittade castingregissörerna på en lek, ganska stötande i sin realism. De la pengar på ett bord och bad barnet tänka på något de behövde pengarna till och sedan sno dem. Regissören låtsades sedan fånga barnet och barnet var tvunget att komma på en lögn, säger stjärnan i intervjun.

Behövde pengar till begravning

De stötande detaljerna upphör inte där.

Srey Moch (flickan som till slut fick rollen) var det enda av barnen som stirrade på pengarna väldigt, väldigt länge. När hon tvingades ge tillbaka dem överväldigades hon av känslor. Många olika saker kom tillbaka. När hon senare fick frågan vad pengarna skulle användas till sa hon att hennes morfar hade dött och att de inte hade tillräckligt med pengar för att ordna en fin begravning, säger Angelina Jolie till Vanity Fair.

”Jolie är galen”

Nu får stjärnan hård kritik av fans, som menar att hon utnyttjat utsatta barn för egen vinning.

”Angelina Jolie är galen. Vilken grym psykologisk lek att leka med fattiga barn”, skriver ett av dem på Twitter.

”Angelina Jolie har alltså spelat ett psykologiskt spel med fattiga barn i stället för att, du vet, bara låta dem provspela som en normal person”, skriver ett annat.

ARTIKELN HANDLAR OM