Lättade restriktioner påverkar inte Vallarna

Erika Josefsson/TT

Uppdaterad 2021-07-15 | Publicerad 2021-07-14

Annika Andersson, Stefan Gerhardsson, Jojje Jönsson och Siw Carlsson medverkar i "Sommarbuskis" på Vallarna. Pressbild.

Från den 15 juli genomförs ytterligare lättnader av restriktionerna. Teatrar kan nu ha sällskap om åtta personer sittande tillsammans, men för Vallarnas friluftsteater i Falkenberg blir det ingen större skillnad.

När fas tre i lättnaden av pandemirestriktioner nu genomförs höjs storleken för sällskap med sittplatser – inomhus eller utomhus – på offentliga tillställningar som teater från fyra personer till åtta. Vallarnas friluftsteater fortsätter dock att spela föreställningen ”Sommarbuskis” för 570 personer. Resten av de 1 600 platserna står tomma.

– Det ska fortfarande vara en meter mellan sällskapen och sällskap med åtta personer är inte den kategori som säljer mest. Oftast är det två personer som går på teater, det är inte så ofta som man är åtta, säger producenten Janne Andersson.

– Dessutom har vi sålt jättebra nu under juli, det blir svårt att gå in och ändra på arenan, fortsätter han.

Nästa steg ska enligt regeringens planering genomföras i september. Janne Andersson väntar på att kravet på avstånd mellan sällskapen ska tas bort och önskar att det sker redan i augusti. Han jobbar åt bolaget 2entertain som driver flera av Stockholms privatteatrar där man hoppas kunna spela för en större publik inför höstens premiärer.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln