Little Jinders oväntade stöd efter näthatet

NÖJE

Örebroaren Petter Kristiansson tröttnade på hatet mot Little Jinder i Musikhjälpen.

Då ställde han sig med en egen skylt utanför glasburen - hela natten.

– Jag fick en bra känsla av att se att hon uppskattade det, säger Petter Kristiansson till NA.

Nöjesbladet har tidigare rapporterat om näthatet som fick Josefine Jinder, eller Little Jinder som hon också kallas, att logga ut från sina sociala medier. I natt fick hon oväntat stöd - från örebroaren Petter Kristiansson. Han tillverkade en skylt med texten ”Skit i taskiga tweets. Du äger” och åkte till glasburen där han stod hela natten.

– Jag stod kvar tills hon hade lagt sig för dagen. Jag fick en bra känsla av att se att hon uppskattade det, säger han till NA.

Dansade för att hålla värmen

Petter Kristiansson stod utanför buren mellan klockan ett och klockan sju tillsammans med några andra lyssnare. Tack vare kaffe, pepparkakor och lite dans till musiken lyckades han hålla sig hyfsat varm.

– Jag hade underställ men jag rekommenderar att ha ännu mer på sig och röra sig. Jag var helt stel när jag kom hem, säger Petter Kristiansson till tidningen.

”Visa vad du tycker”

Hans initiativ hyllades på plats av programledaren Little Jinder som direkt gick fram och tackade honom.

– Det är typ det finaste någon gjort för mig i hela mitt liv. Jag skulle vilja säga att du är tio av tio, sa hon i direktsändningen.

Petter Kristianssons gest började direkt hyllas på sociala medier och nu vill han att fler ska ta ställning i frågan.

– Min uppmaning är spontanitet, att göra det i stunden. Engagemanget mot näthat finns men visa vad du tycker om du blir upprörd. Och skriv något annat än taskigheter.

ARTIKELN HANDLAR OM