Tittarstorm mot SVT när luciafirandet uteblev

”Vi är väldigt ledsna och hoppas att tittarna har tålamod med oss”

NÖJE

Tusentals utlandssvenskar hade bänkat sig framför SVT Play på tisdagsmorgonen för att kolla in det traditionella luciafirandet.

Men när sändningen väl skulle dra igång var det svart på skärmarna. En miss gjorde att sändningen inte kunde ses utomlands.

– Vi ber verkligen om ursäkt, säger Siri Bergerud, projektledare på SVT.

Reaktionerna lät inte vänta på sig när tittarna insåg att sändningen var blockad utomlands. På sociala medier haglade kritiken mot SVT.

”Så himla trist att i år inte kunna få se på Lucia. Som utlandssvensk är det nåt extra speciellt och en tid med extra hemlängtan”, kommenterar en upprörd tittare på Facebook.

”Känner mig besviken på SVT som nu går bakåt i utvecklingen och tar bort denna möjlighet för alla utlandssvenskar [...] Urdåligt SVT!”, skriver en annan.

”En teknisk miss”

Siri Bergerud, projektledare på SVT, beklagar det inträffade. Enligt henne handlar det om en teknisk miss.

– Det är en teknikgrej, en punkt som inte kommit med där den skulle vara. Det är ganska komplicerat, men det kommer inte hända igen, säger hon.

Problemet ska nu vara löst och programmet kommer att läggas upp under dagen.

– Vi ber verkligen om ursäkt. Jag personligen gör det. Vi är väldigt ledsna och hoppas att tittarna har tålamod med oss och ser programmet under dagen, säger Siri Bergerud.

SVT:s årliga luciafirande sändes i år från Varbergs fästning, där Oscar Zia var en av gästartisterna.

ARTIKELN HANDLAR OM