”Gift vid första ögonkastet”–Maxine stöttar årets deltagare

Maxine Nordlindh: ”Får ont i magen”

Uppdaterad 2021-10-02 | Publicerad 2021-03-16

Maxine Nordlindh ryter ifrån mot näthatet.

Nu vill den tidigare ”Gift vid första ögonkastet”-deltagaren stötta årets par.

– Det är som gjort för mobbing, säger hon.

Snart fyra veckor har gått av årets säsong av kärleksutmaningen ”Gift vid första ögonkastet” i SVT.

Men det som tittarna inte får se i programmet är hatet som strömmar in mot deltagarna på sociala medier, säger nu fjolårets deltagare Maxine Nordlindh, 31.

Tidigare i veckan publicerade hon ett långt inlägg på Instagram där hon slår tillbaka mot alla de hatkommentarer som hon, och de andra deltagarna, fått utstå i och med sin medverkan i ”Gift vid första ögonkastet”. Hon vill ge årets deltagare sitt stöd, skriver hon.

”Det är en sak att sitta hemma i soffan och diskutera programmet, men en helt annan att kasta sig ut på nätet och sprida hat och personangrepp mot deltagarna”.

Maxine Nordlindh parades ihop med Emil Nygren, 35, i programmet förra året och de har sedan dess varit äkta makar.

”Allt hemskt som skrevs om mig, Emil och våra fina vänner förra året går inte att få ogjort men det går att ändra klimatet för årets deltagare och kommande års deltagare”, skriver hon.

Maxine Nordlindh och Emil Nygren.

Hat i Facebookgrupper

För Aftonbladet berättar den före detta deltagaren att hat i diskussionsforum och elaka artiklar fick henne att skriva Instagram-inlägget.

– Det är så mycket näthat i forum som det är och när det sedan sprider sig till tidningarna då tycker jag att det får vara nog.

– Det finns en stängd Facebookgrupp om oss deltagare som vi inte kan gå med i. Det gör att medlemmarna kan skriva vad som helst utan att bli tillsagda. Det är som gjort för mobbing. Flashback ska vi inte ens gå in på, det är det vidrigaste jag sett någonsin, säger hon.

Maxine Nordlindh menar att hon ändå fått utstå mindre hat än andra deltagare eftersom relationen med Emil Nygren höll.

– Men man mår ju skit, det är ju vidrigt att veta att folk sitter och hatar en. Det var allt från om hur mitt tandkött ser ut... folk hittar allt möjligt att störa sig på. Jag hade Emil som stöttade mig, men jag ömmar för de som sitter själva och behöver ta all den skiten.

”Vill skydda dem”

Hon säger att hon haft kontakt med årets deltagare och att de borde få stöd.

– Flera av oss tidigare deltagare känner att ett litet trauma utspelar sig när vi tittar på en ny säsong. När jag ser vad folk skriver om de nya deltagarna så får jag så jävla ont i magen. Jag vill skydda dem från det där.

”Gift vid första ögonkastets” officiella Instagramkonto publicerade samma dag ett inlägg, skrivet av programmets sexolog Kalle Norwald, som uppmanade tittarna att sluta sprida hat mot deltagarna.

”Den typ av kommentarer deltagare får rörande matvanor, kroppsspråk, utseende och personlighet som nu syns i vissa forum gör mig arg och ledsen och är på inga sätt okej. Det är skillnad på yttrandefrihet och att gå till personangrepp”, skriver han.

Aftonbladet har sökt SVT.

ANNONS