David Lindgren om ”Let’s dance”-kritiken: Undviker att läsa

Programledaren om ”Let’s dance”, tuffa perioden och nya showen

Uppdaterad 2021-04-18 | Publicerad 2021-04-16

Han tog över som programledare för ”Let’s dance” med Petra Mede.

För David Lindgren har det varit viktigt att visa svenska folket att han är värd uppdraget.

– När det kommer till vissa jobb måste man bevisa att man förtjänar att stå där och ”Let’s dance” är ett sådant jobb.

Pandemin har slagit hårt mot kulturbranschen och något som har blivit populärt dessa dagar är streamade konserter. Kvartetten från musikalen ”Jersey Boys”, som består av ”Let’s dance”-programledaren David Lindgren, Peter Johansson, Robert Rydberg och Bruno Mitsogiannis, har som så många andra tagit en ofrivillig paus från scenen, men idag återförenas de när onlineshowen ”Oh what a night” uppstår.

– Vi var ju ute på turné förra året med ”Oh what a night” och var de sista som spelade på Globen innan allt stängdes ner. China Teatern, där jag egentligen skulle ha spelat ”Saturday night fever” just nu, står tom och vi fick låna den gratis.

Känner du dig lite ringrostig?

– Nu har vi repat för fullt i flera dagar och jag känner mig ringrostig i rösten då jag blir sliten på ett sätt som jag inte blev tidigare. Sångrösten är ju en muskel, men vi låter fortfarande riktigt bra tillsammans vilket känns väldigt skönt.

David Lindgren är gift med Kristina Lindgren som också verkar i samma bransch och han förklarar att året varit upp och ner.

– Det började bra med turnén och ”Stjärnornas stjärna”. Under sommaren njöt jag ändå lite av att vara ledig, det var min första sommar utan gig sedan vår son föddes. Men det blev tungt när hösten kom. Man tappade nästan sin identitet och man saknade att ha en uppgift och inte bara plocka och städa efter barnen. Det uppstår en tomhet när man bara går hemma vilket tär. Nu när jag börjat jobba och Kristina fortfarande inte har något jobb blir det på något sätt ännu tyngre för henne. Tidigare var vi i det tillsammans.

Du och Petra Mede har ju tagit över stafettpinnen i ”Let’s Dance” efter Tilde de Paula Eby och David Hellenius, var det nervöst?

– Nej, jag är rätt bra på att inte bli uppstressad över sådant. Jag blir snarare triggad och kände på mig att jag och Petra hade något bra på gång, vi klickade så bra. Men när det kommer till vissa jobb måste man bevisa att man förtjänar att stå där och ”Let’s dance” är ett sådant jobb. Det var samma sak med Mello, jag ville bevisa att jag förtjänade jobbet och att stå på den platsen.

I ”Jersey boys”.

Du och Petra har fått utstå både ris och ros av tittarna, vissa tycker att ni är fantastiska medan andra anser att ni är för tramsiga?

– Det är så många som tittar och det är helt omöjligt att tillfredsställa alla. Men säger folk att vi är tramsiga blir jag bara glad, för det är vi. Det behövs faktiskt lite trams också, det är ju det som är roligt.

Nu får ju framför allt kvinnor mycket skit på sociala medier, men hur är det för dig?

– Jag ser bara det som skrivs på mina sociala medier och det är ju människor som vill följa mig. Men lägger TV4 upp en bild på mig läser jag inte kommentarerna. Jag tar verkligen åt mig och det märkte jag ganska tidigt. För en herrans massa år sedan var jag med i ”Så ska det låta” och då ville jag kolla efteråt vad folk tyckte. Även om det var jättemånga positiva kommentarer så var det de negativa som fastnade.

Du blev utbränd och kollapsade under en föreställning 2015. Hur hanterar du stress idag?

– Jag har blivit mycket bättre på det. Jag har verkligen lärt känna mig själv och 2015 var extremt lärorikt. Idag är jag ganska bra på att lyssna på signaler, men nu var det länge sedan jag hade dem. Men det var ett helt annat liv då och vi hade småbarn och sömnbristen var total. Det gör också att det blir lättare nu, men det var en bra lärdom.

Nästa år har du och Kristina hängt ihop i 20 år, det är inte illa.

– Det känns jättebra, vi är nog lyckligare än någonsin och mår väldigt bra tillsammans. Kristina är en fantastisk fru och mamma och vi har jätteroligt ihop. Det är en styrka att kunna skratta mycket och hitta en glädje i små grejer. Det blev rätt.


4,5 milj jackpott på Europatipset – följ expertens system
här

ANNONS