Nu stoppar TV4 sabotaget mot ”Masked singer”

Åtgärden för att undvika spoilers

Nu gör TV4 om – efter spoilersabotaget mot ”Masked singer”.

Från och med i kväll visas programmet som live även på TV4 Play och C More.

”På så sätt så stänger vi möjligheten att snabbspola fram till slutet för att ta reda på vem som döljer sig bakom masken”, säger TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk till Aftonbladet.

Det har varit ett problem sedan premiären.

Succéprogrammet ”Masked singer” på TV4 har varje vecka utsatts för sabotage på nätet och flera kändisars Wikipedia-sidor har uppdaterats med att de gömmer sig bakom maskerna – redan innan programmet är över.

Anledningen är att ”Masked singer” är förinspelat. På TV4 Play och C More har programmet på fredagskvällarna lagts ut samtidigt som det börjar sändas linjärt i tv, vilket innebär att det har gått att direkt spola sig fram i programmet och se vem som tar av sig masken.

Nu sätter TV4 stopp för den möjligheten.

Publiceras live

Fredrik Arefalk, TV4:s kanaldirektör, säger i en kommentar till Aftonbladet:

”För att minimera risken för spoilers så kommer vi från och med i kväll att publicera ’Masked singer’ live på TV4 Play. På så sätt så stänger vi möjligheten att snabbspola fram till slutet för att ta reda på vem som döljer sig bakom masken.”

Därmed kommer ”Masked singer”, trots att det är förinspelat, se ut som ett liveprogram på streamingstjänsterna, i likhet med kanalens riktiga liveprogram som ”Let’s dance” och ”Idol”.

I kvällens program tävlar Enhörningen, Sjöbjörnen, Monstret och Godisautomaten.
I kvällens program tävlar Enhörningen, Sjöbjörnen, Monstret och Godisautomaten.
Publisert:

LÄS VIDARE