Skådespelaren Allison Mack döms till tre års fängelse

Tvingade kvinnor att bli sexslavar i sekt

Allison Mack brännmärkte kvinnor och tvingade dem att bli sexslavar i sekten Nxivm.

Nu döms skådespelaren till tre års fängelse.

”Jag ber om ursäkt till alla er som jag tog med mig in i Nxivm”, skriver hon i ett uttalande.

Allison Mack spelade karaktären Chloe Sullivan i tv-serien Smallville.
Allison Mack spelade karaktären Chloe Sullivan i tv-serien Smallville.

Sektledaren Keith Raniere höll kvinnor som sexslavar och begick grova övergrepp. I höstas dömdes han till 120 års fängelse för bland annat människohandel och utpressning.

Allison Mack döms

Nu döms även ”Smalville”-skådespelaren Allison Mack, 38, för sin inblandning i sekten Nxivm, skriver Variety. Hon har tidigare erkänt att hon tvingat kvinnor att ha sex med sektledaren genom utpressning. Mack menar att hon trodde att Nxivm var en självhjälpsgrupp som skulle hjälpa människor att bli bättre versioner av sig själva.

– Jag trodde hela tiden att Keith Ranieres intentioner var att hjälpa folk. Jag hade fel, och inser nu att jag och andra ägnade oss åt brottslig verksamhet, sa Mack i ett uttalande då.

Brännmärkte Nxivm-kvinnorna

Enligt Variety ska flera medlemmar i sekten ha vittnat om Macks utpressningsmetoder. Skådespelaren ska ha tvingat kvinnliga medlemmar att ha sex med ledaren Raniere, annars skulle hon läcka nakenbilder på dem.

Mack ska även ha varit ledande i att se till att kvinnorna brännmärktes med Ranieres och hennes initialer. Hon ska också ha satt flera av de kvinnliga medlemmarna på strikta dieter för att de skulle gå ned i vikt.

Ber offren om ursäkt

Mack har yrkat på att slippa fängelse då hon varit behjälplig i utredningen och erkänt sina brott. I dag föll domen, och hon får tre års fängelse samt 184 000 kronor i böter för sin inblandning i sekten. I ett uttalande ber hon om ursäkt till alla de som farit illa på grund av henne.

”Jag ber om ursäkt till alla er som jag tog med mig in i Nxivm. Jag ber om ursäkt för att jag utsatte er för en skändlig och känslomässigt kränkande plan skapad av en sjuk man. Jag är ledsen att jag uppmuntrade er att delta i något som i slutändan var så fult”, säger Allison Mack.

Publisert:

LÄS VIDARE