Fick sin revansch – efter juryns blåsning i ”Sveriges mästerkock”

Niclas Tuomela tog sig vidare efter förra årets potatismiss

Niclas Tuomela föll på målsnöret förra året – och såg ut att göra det även i år i ”Sveriges mästerkock”.

Tills juryn beslutade sig för att ha med ytterligare en finalist i tävlingen.

– Jag brukar inte gråta ofta, men det kom faktiskt en glädjetår, säger han till Aftonbladet.

Sommelieren Niclas Tuomela, 48, åkte ut i kvalet i ”Sveriges mästerkock” förra året efter att ha missat att lägga upp potatisen på tallriken till sina köttbullar.

Han är i år tillbaka i mattävlingen för revansch. Tillsammans med Reza Jafari gick han in till juryn för besked om vem skulle knipa den sista finalplatsen.

– Jag hade räknat ut att det bara fanns en plats kvar när jag och Reza går in till juryn och ska få beskedet. Reza är en jätteduktig matlagare och vi lagar väldigt olika mat, han och jag. Men vi lagar väldigt mycket med hjärtat båda två, så man kände att det här kunde gå hur som helst, säger han.

Juryns blåsning

Juryn ropade upp Reza Jafaris namn och meddelade att han hade gått vidare. Det såg därmed ut som att en besviken Niclas Tuomela återigen skulle falla på målsnöret.

Sista finalplatsen såg ut att stå mellan Niclas Tuomela (till vänster) och Reza Jafari - men det slutade med att juryn skickade bägge vidare från slutkvalet.
Sista finalplatsen såg ut att stå mellan Niclas Tuomela (till vänster) och Reza Jafari - men det slutade med att juryn skickade bägge vidare från slutkvalet.

Men plötsligt gav juryn beskedet att nivån har varit så hög på amatörkockarna de för första gången har beslutat sig för att ta in 13 istället för 12 finalister.

– De klipper ju förstås i de här programmen, men när man spelar in det här så dröjer det en stund innan de avslöjar det. Jag uppfattade inte det till en början, jag var helt inställd på att äventyret var slut och tänkte på att ringa min son Anton och säga att jag inte gick vidare nu heller. Så det var faktiskt Reza som viskade till mig att ”du ska ju också till Stockholm” innan jag reagerar, säger Niclas Tuomela och fortsätter:

– Jag brukar inte gråta ofta, men det kom faktiskt en glädjetår.

”Sveriges mästerkock” sänds onsdagar 20:00 på TV4 och på TV4 Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN