Renee Zellweger spelar Judy Garland i ny film

1 av 2 | Foto: AP
Renee Zellweger.
NÖJE

Från neurotisk singelkvinna till skönsjungande Hollywoodstjärna.

Renee Zellweger spelar Judy Garland i en ny film.

Filmen ”Judy” ska skildra ikonens sista dagar i livet.

Judy Garland dog av en överdos endast 47 år gammal.

Nu blir Hollywoodstjärnans sista dagar i livet biofilm. Renee Zellweger, bland annat känd för sin tolkning av den neurotiska och kärlekstörstande karriärskvinnan Bridget Jones i filmerna med samma namn, spelar huvudrollen.

Den nya filmen kommer att fokusera kring Judy Garlands sista konserter i London, som hon gav i London bara månader innan sin tragiska död.

Författaren Tom Edge (”The Crown”) står för manuset och Tony-nominerade Rupert Good för regin, rapporterar Variety.

I slutet av 1968 anlände Judy Garland till London för ett fem veckor långt spelschema med utsålda konserter på den ikoniska nattklubben Talk of the town.

Filmen kommer dock inte fokusera på hennes plötsliga bortgång, som inträffade i London bara ett par månader efter konserterna, utan på hur hon förberedde sig inför de efterlängtade showerna och de personliga relationer som uppstod runtomkring konserterna.

Samtidigt genomgick hon en livskris: Nyskild och i kamp mot en rad hälsoproblem. En turné 1964 slutade i katastrof i Australien, då en försenad – och onykter – Judy Garland blev utbuad av publiken. 1967 försökte hon sig på en comeback på bioduken i ”Valley of the dolls” (”Dockornas dal”), men missade ett flertal repetitioner och ersattes av Susan Haywood. Dessutom var hon missnöjd med att behöva vara ifrån sina tre barn, Liza Minnelli, Lorna Luft och Joey Luft.

Inspelningar av filmen ”Judy” påbörjas i början av nästa år, skriver Variety.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film