Kändisarna som deltar när Trump blir president

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Ett gäng countrysångare, ett par youtubefenomen och Jon Voight.

Donald Trump har haft det svårt att locka till sig kändiseliten till veckans presidentinstallation.

Många har hoppat av eller öppet dissat presidenten.

Torsdagens galakonsert, 19 januari

Donald Trumps presidentinstallation tjuvstartar redan på torsdag med en stor konsert, med samma titel som Trumps valslogan, ”Make America great again”.

Till skillnad från när Barack Obama skulle svära presidenteden, då artister som Bruce Springsteen och Beyoncé uppträdde, är listan till årets installation rätt mager.

De uppträder...

 • Jon Voight, skådespelare och pappa till Angelina Jolie. Har stöttat Trump under valet, och ska nu enligt Independent hålla tal.

 • 3 doors down, hade en superhit med låten ”Here without you” 2002. Har tidigare uppträtt på olika republikanska konvent.

 • Lee Greenwood, countrysångare som är känd för 80-talsdängan ”God Bless the USA” som fick ett rejält uppsving efter 11 september-attackerna.

 • Sam ”Soul man” Moore. Den 81-årige soullegendaren säger att ”som amerikan är jag hedrad över att få uppträda för den valde presidenten Donald Trump”.

 • The Piano guys, populära på Youtube efter covers på till exempel ”Let it go”

 • Toby Keith, countrystjärna som enligt Rolling stone sagt angående sitt framträdande att han inte skäms för att uppträda för sitt land och armé.

 • Frontmen of country, band som består av flera kända countrysångare. Däribland Tim Rushlow.

 • DJ Davi Drums, trumfenomen som gjort sig känd för sina Nintendo wii-framträdanden.

Jennifer Holliday
Jennifer Holliday

... men de dissar Trump.

Även andra kändisar har fått en förfrågan om att spela i samband med galakonserten och installationen, men tackat nej, enligt CNN. Bland dessa finner vi artister Elton John, Céline Dion, Beach Boys, Charlotte Church, Garth Brooks, Andrea Bocelli och Rebecca Ferguson.

Fredagens presidentinstallation, 20 januari

Antalet framträdanden i samband med själva ceremonin är av praktiska skäl färre än dagen innan. Men att listan på uppträdanden skulle vara så tunn hade nog inte ens Donald Trump räknat med. I skrivande stund är tre artister och grupper bekräftade.

 • Jackie Evancho, tidigare tvåa i ”America got talent”, som sålt över en miljon album, blir fredagens dragplåster.

 • ”The Radio city rockette”, som uppträtt i samband med Barack Obamas installationer, är även med den här gången. Tre dansare har dock valt att stå över framträdande. Enligt the Independent vägrar de uppträda inför ”ett monster”.

 • Mormon tabernacle choir, kören har blivit ett stående inslag sett till de senaste presidentinstallationerna, och är även med när Trump installeras.

Lördagens protestmarsch, 21 januari

Artisteliten lyser med sin frånvaro under Trumps installation. Men när det arrangeras kvinnomarsch i Washington dagen efter installationen, som en protest mot den nye presidenten, förväntas ett helt gäng kändisar närvara.

Namn som Scarlett Johansson, Kate Perry, Julianne More, Cher och Amy Schumer ska alla finnas på plats, rapporterar Rolling stone. Även kända ansikten som Olivia Wilde, America Ferrara, Frances McDormand och Debra Messing kommer att närvara.

Publicerad:

LÄS VIDARE