Kärlekskänslan har försvunnit - vad ska jag göra?

Olle Kvarnsmyr ÄR Dr kärlek och svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

Medicus Amour
NÖJE

”Har vi haft för bråttom? Eller är det jag som inbillar mig?”

I somras träffade jag en otroligt gullig kille. Vi blev otroligt förälskade i varandra. Vi har sedan dess nästan träffats varje dag. Efter tre månader flyttade han in hos mig och allting har känts kanonhärligt. Både han och jag hade aldrig tidigare haft sådana känslor. Han är väldigt omtänksam och skickar ofta gulliga meddelanden. Kort sagt gör allt det där som tjej vill att ens pojkvän ska göra! Men nu är något förändrat. Inte över en natt. Känslan har kommit lite smygande. Han säger fortfarande att han älskar mig, men det känns inte som förut. Jag tycker att jag gör vad jag kan för att det ska vara som tidigare. Har vi haft för bråttom? Eller är det jag som inbillar mig?

Han säger att han älskar mig lika mycket fortfarande, men jag tvivlar. Vad tror du? Har du någon förklaring eller några bra tips?

Nyförälskelse är lite som att vara sinnessjuk - du har bara frisknat till

Du behöver inte vara orolig. Det är bara den där härliga, smått knarkiga nyförälskelsen som klingat av. Trots att folk har varit förälskade i alla tider glöms det bort att nyförälskelsen inte är för evig. Men det är faktiskt inte helt dåligt då en nyförälskelse är lite som att vara sinnessjuk. Som nyförälskad tappas fokus på vänner, jobb och vad som händer i övriga världen. Nu kommer nyförälskelsen i stället att bytas ut till en djupare kärlek. Ni kommer varandra närmare. Sexet blir bättre, pratet blir intressantare och ni kommer att tillsammans fantisera om spännande framtidsscenarion. Oroa dig inte. Ni är trots allt som gjutna för varandra och kommer med all säkerhet leva lyckliga tillsammans i alla tider.

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla [email protected]

Följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden