Melodifestivalen 2015

Magnufikt, Marietta

Av: 

Christoffer Nilsson

NÖJE

Debutanten i tårar efter succén: Jag känner en sådan total lycka

Hon sjöng ut sina demoner och tog sig ­direkt till final.

Efter succén kunde ­Mariette inte hålla ­tillbaka tårarna.

– Jag känner sån total lycka nu, säger hon.

Årets första stora genombrott i Melodifestivalen är ett faktum.

Schlagerdebutanten Mariette Hanssons, 32, ­bidrag ”Don’t stop believing” – av Linda ”Miss Li” Carlsson och Sonny Gustafsson – rusade direkt till final och hyllades i Nöjesbladets liverapportering.

Trots att hon varit en oddsfavorit under hela veckan i Malmö var chocken omedelbar.

– Jag blev tagen, det bara rusade i kroppen. Jag känner sån total lycka nu, ­säger hon.

Egna erfarenheter

Sångerskan torkar bort sina tårar från ansiktet.

– Försvinner sminket nu? Det kommer fler tårar under kvällen. När jag träffar min familj och mina vänner kommer jag bara att skrika och gråta. Det behövs inga ord, säger hon.

Låtens budskap är att ­våga vara sig själv.

Nu avslöjar hon hur mycket den suggestiva låten betyder för henne – och vilka erfarenheter hon förknippar succélåten med.

– Min sång symboliserar ljuset som står mot dansen och allt visuellt i numret som symboliserar mörka tankar. Det har funnits tillfällen då jag skadat mig psykiskt och skapat mitt eget mörker med själv­tvivel, ­säger hon.

”Jag tappade tron”

Den mörkaste perioden upplevde artisten innan hon kom ut som gay.

– Jag tappade tron men blev ändå pushad att komma ut vilket var en sådan lättnad när det väl skedde. Jag har haft folk i min närhet som hjälpt mig att v­ända det mörka till något ljust. Det är det jag menar med ­låten, vad den betyder för mig. Att vi måste finnas för varandra, säger hon.

Betyder vinsten extra mycket med tanke på hur du använder dina ­erfarenheter?

– Den är fri att tolkas men absolut. Det känns ­genuint och på riktigt. Jag tror ­också det kan betyda otroligt mycket för någon som är i samma situation som jag var. Jag tror att alla har ­någon som kan hjälpa en med mörkret bara man öppnar sina ögon och vågar, ­säger hon.

”Väldigt stort”

Mariette Hansson medverkade i ”Idol” 2009 men åkte ut i den tredje sista sändningen. Efter medverkan kom aldrig genombrottet hon hade hoppats på, även om hon släppt en ­skiva under artistnamnet MaryJet.

Nu har hon fått sitt efterlängtade genombrott.

– Jag gör det här via mitt eget skivbolag och vi har jobbat så hårt för det. Därför känns det så väldigt stort. Det som kommer hända nu är först och främst finalen. Sedan släpper jag ny musik, turnerar i sommar och fortsätter samarbeta med Miss Li, ­säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Miss Li

Melodifestivalen

Malmö

Magnus Carlsson

Mariette Hansson