Partymakeup på 10 minuter

avAnna Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Har du 10 min eller en timme? Skönhetsredaktören fixar festlooken

Foto: AP

Glöggmingel, julfest och adventsmiddag – i december duggar festerna tätt men det är inte alltid du har obegränsat med tid att stå framför spegeln. Här är The you way:s partyguide med knepen på hur du bäst utnyttjar tiden oavsett hur lång (eller kort!) tid du har på dig.

OM DU HAR 10 MINUTER

Går du direkt från jobbet till festen har du inte många minuter på dig. Använd tiden smart och ingen kan ana hur snabbt du fixat den glamourösa partylooken.

1. Börja med att avlägsna makeup som fallit ner under ögonen med en rengöringsservett.
2. Jämn hudton med mycket lyster gör att hela makeupen ser snyggare och mer komplett ut. Använd en foundationborste och applicera foundation tunt med cirklande rörelser från mitten av ansiktet och utåt.
3. Lägg mörkbrun kajal längs vattenlinjen runt om hela ögat för en sexig, intensiv blick.
4. Till markerade ögon är det fint med ett högblankt, guldglittrande läppglans. Applicera först över hela munnen, ta sen lite extra i mitten för en plutig effekt.
5. Värm lite guldolja i handflatorna och svep över axlar och dekolletage för glittrande feststämning på huden. Avsluta med att spreja parfym i nackgropen och på handlederna. För en subtilare känsla, spreja i luften och gå genom doftmolnet när det faller mot golvet.

OM DU HAR 30 MINUTER

Med en halvtimme på dig hinner du allt det vi nämnt tidigare plus en läcker sotning och en snabb uppgradering av frisyren.

1 Att förstärka formen och färgen på ögonbrynen är rena snyggfixen. Börja fylla i brynet i mitten och utåt; sist och med sparsamt med färg, fyller du i brynet längst fram.
2 Med mer tid hinner du göra en komplett sotning. Grunda ögonlocket med primer, så fäster ögonskuggan bättre och sitter längre. Applicera en mörk ögonskugga upp till globlinjen och sudda kanterna med en fluffig pensel. Lägg kajal utanför fransraden med fokus på yttre ögonvrån för att förstärka mandelformen, fixera med ögonskugga. Sist lägger du kajalen i vattenlinjen.
3 Extra glamourös blir sotningen med lösögonfransar. Sätt ögonfranslim på handryggen och dra fransarna genom limmet. Vänta tills limmet känns kladdigt och fäst dem så nära din egen fransrad som möjligt. Borsta ihop äkta och fuskfransar med mascara.
4 Balansera ögonmakeupen med ett rosigt rouge. Le mot dig själv i spegeln och applicera rouget med fingertoppen på kindens bulligaste del.
5 Avsluta med att strössla generöst med volympuder på hårrötterna. Gnugga för att undvika att håret ser dammigt ut och styla frisyren utan att pilla med detaljerna så att den ser avslappnat rockchic ut.

OM DU HAR 1 TIMME

När du har gott om tid att göra dig i ordning finns utrymme för det lilla extra utöver det tidigare nämnda, som en skön dusch och trendigt fingerpynt.

1 Börja med att rengöra ansiktet och lägga en snabbverkande ansiktsmask som fräschar upp och adderar lyster.
2 Skölj av ansiktsmasken samtidigt som du tar en dusch och skrubbar kroppen med en peeling som gör huden mjuk och rosig.
3 Måla naglarna innan du börjar med makeupen. Med självhärdande lack med gelfinish blir två lager färgat lack och ett lager specialöverlack helt torrt på tio minuter.
4 Som ett sista steg i makeupen; efter bas och ögonmakeup, applicera ett uppljusande puder på kindernas högsta punkt, på bryn och nyckelben. Använd en mjuk borste och svep över huden med lätta stråk.
5 För en frisyr med volym och slappa surfrufsiga vågor börja med att applicera en värmeskyddande sprej. Locka därefter några slingor med plattång. När håret svalnat separerar du försiktigt lockarna och adderar volympuder på hårrötterna och sparsamt i längderna. Avsluta med hårsprej.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mode