Mejla

Sylvia Balac

Det slår gnistor om Höglund & Rönndahl

Sylvia Balac: Bästa ”På spåret”-paret borde få ett eget tv-program

Elisabeth Höglund och Jesper Rönndahl borde få ett eget tv-program.

Och Fredrik Lindström och Kristian Luuk borde glädjas åt en kvinna som tar självklar plats.

Mitt favoritprogram ”På spåret” har tuffat fram lite på tomgång i år, tycker jag. Inget större fel på gäster och frågor, men jag har kommit på mig själv med att slötitta i mobilen flera gånger under sändningarna. Med ett undantag: När Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl är med.

Det slår gnistor om Elisabet och Jesper. De är en perfekt kombination. Elisabet och Jesper borde ha en egen show ihop. Och Rönndahl må vara ett ödmjukt, fyndigt och kunnigt charmtroll, men det är Höglund som är den största stjärnan.
 

I en tid när kvinnobrist i rutan skylls på att kvinnorna inte själva vill eller vågar ställa upp är Höglund ett lysande undantag. Hon har förgyllt både ”Let’s dance” och ”Doobidoo” med sin entusiasm och sitt engagemang. Men allra bäst är den före detta politiska reportern och cyklisten i ”På spåret”. I frågesportsprogrammet får hon briljera med sina breda kunskaper, dra anekdoter och skoja till det. Som hon själv uttrycker det på sin blogg:

”Han är professionell komiker. Jag är en amatörmässig humorist. Resultatet av denna förening är ett par som kan få den mest inbitne tjurskalle och tråkmåns att dra på mungiporna.”
 

Men kvinnor tar inte alltid ostraffat plats. Det är säkert fullständigt omedvetet, men Fredrik Lindström och framförallt Kristian Luuk har båda verkat märkbart irriterade på Höglund vid flera tillfällen. Lite som att de avfärdar en pratglad moster på en släktträff för att hon lägger ut texten, drar vitsar och sjunger.

Kanske är Luuk och Lindström oroliga att Höglund ska stjäla deras utrymme att – lägga ut texten, dra vitsar och sjunga.

Nästa fredag tävlar Höglund & Rönndahl i ”På spåret” igen.

Publisert: