Nöje

Lindh lyfter Barbados

NÖJE

Barbados reser sig på nio.

Färska singeln "Du lärde mig kärlek" (Bone Records) är en uppvisning av en orkester som vägrar lägga sig ner.

Nye sångaren Chris Lindh är ett fynd.

Chris Lind - ny sångare i Barbados.
Chris Lind - ny sångare i Barbados.

Chris Lindh gör halva skillnaden. Resten av upphämtningen förklaras av att Barbados, för första gången efter Mathias Holmgrens avhopp, fått en stark låt att bita i. Ursäkta om jag tillåter min entusiasm att ta överhanden, men det är sommar och det var länge sen Barbados lät så här angeläget.

Bandets två senaste singlar har, som den bästa av läsekretsar vet, inte alls motsvarat mina högt ställda förväntningar. Chris Lindhs intåg visar hur beroende orkestern är av en frontfigur. Sveriges nye dansbandshunk låter som en hybrid mellan Magnus Carlsson och Mathias Holmgren, och sjunger tillräckligt bra för att övertyga mig.

"Du lärde mig kärlek" är medryckande och trallvänlig dansbandspop skriven av nykomlingen Jonas Dejevik. Melodin håller hög klass och är grymt snabbfästande. Det är en revansch för Barbados, och jag hoppas på en fortsättning i samma stil.

Rapporter från Chris Lindhs premiärspelning med Barbados på Ludvikafesten den 30 juni talar om en succéartad uppvisning inför 2000 personer. Det är bra, för vad Barbados behöver mer än andra just nu är arbetsro. Lindh behöver jobbas in och jakten på nya sånger lika strålande som "Du lärde mig kärlek" måste fortsätta.

Den närmaste veckan ser Barbados spelplan ut som följer: 5/7 Hedesunda, 8/7 Halmstad, 9/7 Örsåsa, 12/7 Haverdal.

Date har också presenterat sin nye sångare. Anders Larsson är 23 år gammal och intresserad av hockey, musik och ridning.

Premiärspelningen med Date ägde rum i fredags på Gräsmyrs loge utanför Umeå, rapporterar eminenta nyhetssajten dansa.se.

Fett ringande, akustiska gitarrer kännetecknar debutsingeln "Susanne" från nya bandet Mono. Frontfigur i gruppen är dansbandslegendaren Sven-Erik Magnussons 24-årige son Oscar Magnusson, som nu kliver fram i rampljuset. Mono är nästan en supergrupp. Förutom Oscar ingår gitarristen Staffan Ernestam, Sven-Ingvars-basisten Patrik Karlsson och trumslagaren Klas Anderhell, som spelat med många av våra stora - åren 1997 till 2002 satt han och höll takten i Vikingarna.

"Susanne" är en skön Traveling Wilburys-doftande popschlager, skriven av Oscar Magnusson, som också sjunger.

Det märks att han har musiken i blodet.

Unge Petter Andersson är annars vårt senaste pophopp. Singeldebuten "Varje steg du tar" (Emmy Music) har fått en del radiospelningar under våren, men det känns som att den här begåvade Jumper-pastischen kommer mer till sin rätt i sommar.

Doftar sommarhit, kort sagt.

Petter Andersson finansierar själv sin karriär och på välgjorda webbsidan petterandersson.nu kan man kolla in videon till singeln.

Album väntas i höst.

Bäst just nu

Michael Nystås

ANNONS

Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Få insyn i datan som bankerna bedömer dig med. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje