Bond-bråket skakar Craig

NÖJE

Pierce Brosnan vill göra comeback som agent

Foto: AP, UIP Metro Goldwyn Mayer
Bond-bråk Pierce Brosnan har avslöjat att han gärna tar över manteln som Bond om otursförföljde Daniel Craig misslyckas.

Motgångarna fortsätter för nye James Bond – Daniel Craig. Två utslagna tänder, körförbud på Bondbilen och en sida på nätet som uppmanar till bojkott av honom.

Nu ger sig också en gammal Bond in i leken.

– Jag skulle älska att spela 007 igen, säger Pierce Brosnan till Daily Star.

Om Daniel Craig inte fungerar som den brittiske överklassagenten är Pierce mer än villig att överta rollen. När han fick sparken som James Bond efter fyra filmer gick han runt i ett chocktillstånd i 24 timmar.

Han påpekar också att nybörjaren måste vara bättre förberedd på att stuntsen är farliga i Bondfilmerna. Daniel Craig förlorade nyligen två tänder under inspelningen av ”Casino Royale”.

– Det hamnade aldrig i tidningarna, men jag fick mitt ansikte uppskuret av en stuntman och en knäskada, säger Pierce Brosnan.

– Men det ingår i paketet när man spelar Bond. Jag befarar att Daniel kommer att råka ut för fler olyckor.

Stöd från Roger Moore

Bondveteranens fans går mer rakt på sak. De har startat hemsidan ”craignotbond.com” där de protesterar mot att Pierce fick sparken till förmån för Daniel Craig. De uppmanar till internationell bojkott av den nya filmen.

Ett litet plåster på såren är att ytterligare en Bondveteran - Roger Moore – nu bestämt sig för att försvara Craig.

– Han måste få en chans, säger Roger enligt AP.

– Han är en jättebra skådespelare och ingen har ännu sett honom i rollen. Så varför attackera honom redan nu?

Sandra Wejbro