Nu svarar Youtube efter Logan Pauls kritiserade video

avLouise Åström

Publicerad:

”Vi blev väldigt upprörda av videon”

Logan Paul kritiserades enormt efter att ha publicerat en video på Youtube när han hittar en död kropp i en japansk skog.

Nu väljer den enorma plattformen att bemöta incidenten.

– Många av er har varit frustrerade med vår brist på kommunikation den senaste tiden, skriver de i ett öppet brev på Twitter.

Foto: YOUTUBE
Logan Paul.

Youtube-profilen Logan Pauls publicerade i dagarna en video på när han och hans vänner hittar en död kropp i den japanska Aokigahara-skogen. I samma klipp valde han att skämta med frasen ”vadå, har du aldrig stått bredvid en död kille förut?”

Logan Paul har 15 miljoner följare på sin kanal. Videon togs ner inom 24 timmar, men hann få en miljon visningar innan dess.

Efter incidenten möttes Logan Paul av en kritikstorm. Flera kända personer gick ut och kritiserade hans beslut att filma den döda personen. Däribland den svenska youtubeprofilen Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, skådespelaren och producenten Anna Akara samt ”Breaking bad”-stjärnan Aaron Paul.

”Du äcklar mig. Jag kan inte förstå att så många unga människor ser upp till dig. Så sorgligt. Hoppas att din senaste video fick dem att vakna upp. Du är skräp, så enkelt är det. Självmord är inget skämt. Ruttna i helvetet”, skrev Aaron Paul på Twitter.

Bad om ursäkt

Många av Logan Pauls följare var förtvivlade efter filmen. En namninsamling startades med målet att få bort hans konto från Youtube.

Efter kritiken bad Logan Paul själv om ursäkt för valet att publicera filmen. Först i ett inlägg på Twitter och senare i ett videoklipp där han sa att han inte borde publicerat materialet.

– Jag vill be om ursäkt till internet. Jag vill be om ursäkt till alla som sett videon. Jag vill be om ursäkt till alla som blivit påverkade eller berörda av psykisk ohälsa, depression eller självmord. Men framför allt vill jag be om ursäkt till offret och hans familj, sa han i videon.

Nu svarar Youtube

Fram tills nu har det dock varit tyst från Youtube kring vilka eventuella åtgärder som Logan Paul kommer att drabbas av. Under natten mot onsdag, svensk tid, kommenterade företaget incidenten i en serie inlägg på Twitter de själva kallar för ett öppet brev.

”Många av er har varit frustrerade med vår brist på kommunikation den senaste tiden. Ni har rätt till det. Ni förtjänar att veta vad som pågår”, skriver Youtube och fortsätter:

”Det har tagit oss lång tid att svara men vi har lyssnat på allt ni sagt. Vi vet att en användares beteende kan påverka hela communityt. Vi kommer ha mer att dela snart kring vilka steg vi tar för att försäkra att en liknande video aldrig kommer att cirkulera igen”.

Tittar på vidare konsekvenser

Enligt Youtube förväntar de sig mer av sina medlemmar. Av inläggen framgår också att Logan Pauls video bröt mot plattformens riktlinjer.

”Och vi tittar på vidare konsekvenser”.

På Twitter är Youtube också tydliga med att det inte är okej att utnyttja ett självmord för att driva mer trafik till sin kanal. Enligt Logan Paul publicerade inte han klippet för tittarsiffror. Trots det valde han att ha en blurrad bild på den döda kroppen i tumnageln för klippet.

”Precis som många andra blev vi väldigt upprörda av videon som delades förra veckan. Självmord är inget skämt och ska aldrig användas för att få tittare. Som Anna Akara uttryckte det: ’Den där kroppen var en person någon älskade’”, skriver Youtube.

Youtube-klippen svenskarna kollade mest på 2017 00:46
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube