– Jag förlorar en kvarts miljon

NÖJE

Martin Timells bolag har tvingats gå i konkurs

1 av 10 | Foto: ”INTERNA STRIDIGHETER” Martin Timell äger femton procent av produktionsbolaget Hiddenpeaks, som nu tvingas gå i konkurs. Tv-profilen förlorar därmed enligt egen uppgift en kvarts miljon kronor. ”Den mänskliga faktorn kom emellan”, säger Timell om konkursen och fortsätter: ”Det är på grund av interna stridigheter inom bolaget”.

Martin Timells film­produktionsbolag har gått i konkurs.

Enligt tv-profilen är orsaken ”interna stridigheter”.

– Jag har förlorat en kvarts miljon kronor, säger Timell till Nöjes­bladet.

Företaget Hiddenpeaks bildades för tio år sedan och har producerat filmer till företag som Canal Digital och Comhem.

Via sitt framgångsrika bolag Timelleri AB var tv-profilen Martin Timell, 54, den tredje största ägaren av Hiddenpeaks. Produktionsbolagets senaste årsredovisning visade ett minusresultat på drygt en miljon kronor.

Nu har Hiddenpeaks gått i konkurs.

”Kom inte överens”

”Grunden för konkurs­ansökan är att bolaget är på obestånd och att detta tillstånd ej är endast tillfälligt”, står det i konkurs­ansökan, enligt Dagens Media.

– Det är jättetråkigt, det är världens bästa affärsidé inför framtiden men den mänskliga faktorn kom emellan, säger Martin Timell till Nöjesbladet.

Han fortsätter:

– Det är på grund av interna stridigheter inom bolaget. En gammal hederlig konfliktsituation där grundarna inte kom överens med varandra, säger han.

Förutom att äga femton procent av bolaget satt tv-profilen i styrelsen.

– Styrelsen såg det som en sista utväg att gå i konkurs. Jag förlorade bara massa pengar på det. Allt som jag har satsat försvinner ju. Det är klart att det svider, säger Martin Timell.

Mist pengar förut

Den välkände tv-snickaren och programledaren på TV4 uppskattar sin ekonomiska förlust till en kvarts miljon kronor.

Nöjesbladet har förgäves sökt Hiddenpeaks grundare för en kommentar.

– Jag har ingenting att säga om det där, inget alls, säger företagets vd till Dagens Media om konkursen.

Det är inte första gången som Timell förlorar stora summor pengar på ett företag som han investerat i.

– För en massa år sedan satsade jag en kvarts miljon kronor på ett företag vars syfte var att återanvända material. Det gick jättebra i två månader. Sedan stack vd:n med alla pengar, säger han.

Fakta

Namn: Carl Martin Timell. Ålder: 54 år. Bor: Stockholm. Familj: Gift med Catarina. Paret har två söner. Inkomst: 818 700 kronor (taxeringsåret 2011). Yrke: Programledare.

Timelleri AB, räkenskapsåret 2011

Verksamhet: ”Produktion och konsultation inom massmedial och underhållningsverksamhet och reparations- och underhållnings-­ arbeten på fastig­- heter samt därmed förenlig verksamhet.”

Omsättning: 5 594 166 kronor.

Balanserad vinst: 2 251 562 kronor.

Årets vinst: 550 133 kronor.

BILDEXTRA: Martin Timells karriär i bilder