’Jag var helt tom i huvudet’

NÖJE

Måns Zelmerlöw om nervpärsen under direktsändning

”Nu är jag helt borta. ­Manus, tack”.

I går gjorde Måns ­Zelmerlöw sin första ­grova manusmiss i ­direktsändning.

– Det var pinsamt, ­säger han till Nöjesbladet.

Måns Zelmerlöw tappade bort sig totalt på Sollidenscenen.

Han fick fullständig blackout när han skulle presentera ­Monica Dominiques och Monica Nielsens upp­trädande.

Skyller inte ifrån sig

Nu berättar han allt om nervpärsen för Nöjes­bladet.

– Det var verkligen första gången jag behövde be om manus. Det var lite pinsamt, men jag tror och hoppas att folk har överseende med det när det är första gången på en och en halv säsong, säger Måns Zelmerlöw strax efter direktsändningen.

Zelmerlöw lägger inte skulden på dålig sömn eller nervositet.

– Jag vågade ha roligare i det här programmet och då släppte jag på fokus när jag lät mig själv ha kul. Det var därför jag fick en blackout. Jag var också så uppspelt efter Jan Malmsjös hyllningspotpurri, säger han.

”Helt svart”

Med kameran på nära håll och mikrofonen i högsta hugg slog tunghäftan till och tankarna ... fanns inte längre där.

– Jag var helt tom i huvudet. Tur att vår studioman Pernilla fanns där och ­räckte fram manuset illa kvickt. Det hände mycket i programmet och det var också därför jag tappade bort mig själv. Jag tror och hoppas att det blev roligt i bild i alla fall, fortsätter Måns Zelmerlöw.

Ögonblicket när han ­försökte hitta sin väg in i manuset blev tuffare än förväntat.

– Hela manuset gick igenom mitt huvud. Jag försökte leta i huvudet var jag skulle in. Men det var helt svart. Slutligen fanns det ingen annan utväg än att be om manuset. Jag tror och hoppas att det här gav bra livekänsla, säger han.

”Blev bra tv”

Trots att manushaveriet var ett faktum har han inga planer på att plugga hårdare inför kommande program av ”Allsång på Skansen”.

– Nej, jag ska fortsätta ha roligt. Men jag ska aldrig tumma på fokuset, säger han.

Programmets projekt­ledare Meta Bergquist ser positivt på Zelmerlöws blackout.

– Det är underbart att han fick det. När han fick det ser vi andra att han är människa han med. Då blir det ­levande. Jag tycker att hans blackout blev bra tv, säger hon.

Här tappar Måns bort sig

”Vår nästa artist har jobbat nära kvällens jubliar bland annat på klassiska ­tv-teatern. Nu är jag helt borta här. ­Manus, tack. Vid sidan av ett liv på de stora scenerna. Skådespelarscenerna. Teaterscenerna. Så har hon även levt för den svenska vistraditionen.”