Fräckt – och färgglatt

NÖJE

Tiger of Sweden visade vårens hetaste trender

1 av 9

Ränderna går aldrig ur. Som vanligt var det en svensk tiger som fick äran att sätta punkt för Stockholms modevecka.

Inför ögonen på flera svenska popstjärnor – och Aftonbladets modeprofil Sofi Fahrman.

– Tiger bjuder alltid på en maffig avslutning, säger hon.

Modeveckan i Stockholm ­inleddes kungligt med att kronprinsessan Victoria höll tal och klippte bandet. I går avslutades den med Tiger of Swedens kändi­stäta och påkostade visning. I publiken syntes bland andra popstjärnan Darin, super­modellen Mini Andén, sångaren Pelle Almqvist i The Hives, författaren Jens Lapidus och artisten Håkan Hellström, som är något av en stammis på deras front row.

Foto: Hellström.

– Det var jätteroligt att se showen. Jag tyckte särskilt mycket om skorna, de påminde om Beatles på 60-talet och den stilen är odödlig. Och jag har alltid gillat deras byxor för de smiter åt så bra över rumpan, säger han till Aftonbladet.

Under modeveckan har runt 30 av Sveriges främsta märken – som Dagmar, Filippa K och ­Hope – visat upp sina kollektioner för våren och sommaren 2013. Tiger of Swedens kläder var inspirerade av kulturscenen i New York under 60- och 70-­talet och bjöd bland annat på färgsprakande mönster som en hyllning till popkonsten och ”det flamboyanta partyt dit alla är bjudna”.

Aftonbladets modeexpert ­Sofi Fahrman var på plats.

– Tiger bjuder alltid på en ­maffig avslutning, både vad gäller visningen och kläderna och det var kul att se så mycket färg i kollektionen i år, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode