Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

JA! Ge järnet, Björn – ända till Baku

Av: 

Jan-Olov Andersson

NÖJE

Jan-Olov Andersson om Ranelid-gate

Björn Ranelid, hör upp:

Vi är många som älskar att du förgyller spektaklet Melodifestivalen med din härliga närvaro.

Och jag hoppas, på fullt allvar, att du får rulla dina r i ett så utdraget OH, MY LOOORRRRRRRRD i Azerbajdzjan i maj, så att hela Europa häpnar.

Björn, häromkvällen såg och hörde jag en mäktig Joakim Thåström på Cirkus i Stockholm. En artist jag passionerat följt i hela mitt vuxna liv.

Att de som tar Melodifestivalen på samma blodiga allvar är lite purkna på din och Sara Lis ”Mirakel” är inte så konstigt. De brinner för schlagerfestivalen, vill inte ha allt för stora förändringar och tycker att din och Sara Lis kongeniala blandning av Ace of Base-­refräng och spoken word bara är för annorlunda.

Men … de är kanske tre, fyra procent av de över tre miljoner som följer Melodifestivalen i tv.

Vi andra brinner för annan musik – men ser programmet ändå, som ett härligt uppblåst och underhållande spektakel. Med skandaler, sketcher, programledare som gör succé eller ­fiasko. Ibland, det ska erkännas, kan en och annan bra låt dyka upp också.

Vet inte om jag tycker att ”Mirakel” är bra på just det sättet, men det är ta mig fan enda melodin som fastnat hittills. Både musikaliskt och textmässigt.

Två enkla råd, Björn:

Sluta med att skryta om alla miljoner som tittar på dig. Det triggar bara igång dumjävlarna. Du, om någon, borde väl vara trygg i dig själv, med alla som slukar dina böcker.

Och skit i Leif GW Perssons, hel- och halvkändisars ­eller dina konkurrerande ­artisters åsikter. Maken till missunnsamma rackare finns ju inte. Det är inte bara dig de hackar på. De hånar Eric Saade, den enda svensk som inte gjort fiasko i den stora finalen under senare år.

Den utslagne Andreas Lundstedt tyckte (felaktigt, vad vet han om brudar?) att ­finalklara Molly Sandén var ”rultig”. Snacka om bitterheten personifierad.

Björn, ge nu järnet i Globen.

Lördag 26 maj, när jag är på filmfestivalen i Cannes, vill jag sitta på en fransk bar med storbilds-tv. Jag vill känna lite svensk stolthet och fransk förvåning, när du rullar dina r i ett utdraget OH, MY LOOORRRRRD, så att hela Europa stannar av för ett tag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen