Han förföljs av grova hot

NÖJE

”Ung & bortskämd” -vinnaren vågar inte längre gå ut själv

”jag är rädd” Daniel ”Paris” Afshinnejad vann ”Ung och bortskämd” 2010. Efter det har han hotats till livet – och blivit förföljd ända in i trapphuset. Nu tar han alltid taxi eller har sällskap när han går ut. ”Det är verkligen för att jag är rädd”, säger han.

Daniel ”Paris” Afshinnejad har vant sig vid dödshot efter sin seger i SVT:s ”Ung och bortskämd.”

Nu har de grova trakasserierna tagit sig ända in i hans trappuppgång.

– Jag känner mig otrygg i mitt eget hus, säger han till Nöjesbladet.

Daniel ”Paris” Afshinnejad, 24, vann SVT:s skandalsåpa ”Ung och bortskämd” 2010. Sedan dess har han gjort succé som radiopratare i ”Vakna med the voice”, medverkat i flera tv-program och släppt en egen kokbok. Men framgången har haft sitt pris.

Redan när ”Ung och bortskämd” sändes 2010 fick han dödshot på internet. Okända personer beskrev hur de skulle mörda och slå ner honom om de möttes på stan.

– De är värst på Youtube, där är de jättegrova om hur de ska söka upp och skada mig, säger Daniel.

Varning på dörren

Den senaste tiden har hoten blivit allt mer intensiva.

I maj flyttade Daniel in i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Men glädjen över den första egna bostaden blev kortvarig. Vid ett tillfälle nämnde han bostaden i sin blogg, efter det blev han kontaktad av personer som listat ut vart han bor.

– Det började knacka på min dörr mitt i natten, säger Daniel.

En tisdagsnatt för två veckor sedan väcktes han av ett frenetiskt ringande på dörren. Sedan hittade han en varning på sin ytterdörr: ”Passa dig, nu bor du inte hemma hos din mamma längre …”

– Det är verkligen jätte­obehagligt. Jag känner mig otrygg i mitt eget hus, säger Daniel.

Sedan dess har hoten tvingat honom att lägga om sitt liv totalt. Han går aldrig ut när det blivit mörkt, inte ens för att slänga soporna. I stället för tunnelbana väljer han taxi eller att promenera – alltid med sällskap.

Vädjar om ett slut

– Det är verkligen för att jag är rädd, jag kan inte göra någonting åt detta. Det krävs en nyckelbricka för att komma in i huset. Jag är inte ens folkbokförd där, min post kommer inte hit så jag vet inte hur de har hittat mig.

Håkan Morland, programdirektör på ”The voice” säger att det händer att kanalens profiler får någon galning efter sig.

– Det här kände jag inte till, skulle han komma och be om hjälp skulle vi naturligtvis titta på det här.

Daniel själv vill slippa polisanmäla.

Han vädjar att förföljelsen och hoten slutar.

– Jag hoppas att den här personen fattar att jag tar det här på allvar. Jag är inte alltid den kaxiga person som jag är i media.

Skakas av sexskandal

Programmet sändes i SVT 2010 och gick ut på att åtta ungdomar skulle lära sig att bli vuxna. Samtidigt skulle de undvika att bli utröstade. Programmet vållade stort rabalder, många tittare undrade om serien hörde hemma i public service.

Under två dagar har Nöjesbladet avslöjat att en sexskandal skakade inspelningarna. En deltagare hetsades att onanera och smeta in en annan deltagares mjukisdjur. Händelsen ska sedan ha tystats ned av produktionen.

En ny säsong visas i SVT med start den 28 augusti.