Måns: ”Det känns roligt och lagom nördigt”

Zelmerlöw och Wiberg tillbaka med ”Chevaleresk”

avMathilde Albinsson

I kväll har säsong två av ”Chevaleresk” premiär.

Men det fanns ett orosmoln när inspelningsperioden drog igång – skulle Måns Zelmerlöw ens lyckas dyka upp?

– Jag har alltid varit extremt dålig på att hålla tiderna, säger han till Nöjesbladet.

Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg är tillbaka med en andra säsong av livsstilsprogrammet ”Chevaleresk”, där de besöker chevalereska pärlor i Sverige och utomlands. Första avsnittet tillägnar radarparet London, som är Måns Zelmerlöws nya hemstad.

Men det är inte ett helt frivilligt val av inspelningsplats, får tittarna tidigt veta. Avsnittet inleds med att Alexander Wiberg muttrandes irrar runt på Londons gator på jakt efter sin vän, som tycks ha gått upp i rök. Måns Zelmerlöw skulle ha dykt upp i Sverige – två dagar tidigare – för att påbörja inspelningarna.

När Nöjesbladet träffar de båda programledarna, påpekar Alexander Wiberg att det finns ett korn av sanning i just den scenen.

Zelmerlöw: ”Jag är inte bara ond”

– Det där är en typisk situation i vår relation. Vi författade manus, Robin (Ehlde, reds. anm.) och jag, utifrån hur det skulle kunna vara på riktigt. Måns kan mycket väl ligga och sova när vi har bestämt att vi ska vara på en viss plats vid ett visst tillfälle. Det är en klassiker. Han är svår att få upp på morgonen. Han behöver sin sömn. När han väl har fått den är allt guld och gröna skogar.

Måns Zelmerlöw tittar på sin kamrat.

– Jag sprider ju väldigt mycket glädje dock, det ska ju sägas. Jag är inte bara ond, försöker han med blicken fäst på Wiberg.

– Ja, det gör du. Men en typisk morgon på set är att jag har varit och sminkat mig, väntat 35 minuter, kokar inombords och ner kommer Måns: ”hej, skatt”, säger han. Då kan man liksom inte låta bli att börja skratta. Jag kan inte vara arg på Måns mer än fem minuter, men det fanns ett verklighetsmoment i den scenen, ja, säger Alexander Wiberg.

1 av 2 | Foto: Veronika Kindblad
Måns Zelmerlöw.

Måns Zelmerlöw bedyrar lite lätt uppgivet att det alltid har varit så. Efter sin studentexamen, när han fortfarande bodde i Lund, kunde han vända på dygnet helt och hållet.

– Jag gick och lade mig fem eller sex på morgonen och gick upp vid fyra, fem. Det är lite bättre nu. Jag går ändå upp vid tio i alla fall, men nu blir det ju barn snart här. Jag är lite orolig för sömnen där. Men jag har alltid varit extremt dålig på att hålla tiderna på morgonen och så är det med det, säger Måns, som väntar barn med fästmön Ciara Janson i slutet av maj, början på juni.

Hoppas på fler säsonger av ”Chevaleresk”

Zelmerlöw och Wiberg smågnabbas och ger varandra rappa svar, ungefär som i programmet. Det är tydligt att de trivs i varandras sällskap och har roligt på sitt chevalereska jobb. De nominerades till ”Kristallen”-priset ”Bästa manliga programledare” efter den första säsongen.

Den andra säsongen är dock ännu mer genomarbetad, menar duon. Den här gången ska tittarna dessutom få en djupare relation till Zelmerlöw och Wiberg.

– Jag tycker att vi har steppat upp rejält från säsong ett, som blev ganska hastigt hopslängd. Vi var rätt mycket på samma ställe och visste inte riktigt vad vi skulle göra. Säsong två hade vi mer tid på oss att göra och jag tror att den blir därefter. Det känns jättebra, roligt och lagom nördigt, säger Måns Zelmerlöw om premiärkänslorna.

Målsättningen är tydlig:

– Vi hoppas att vi kan få göra det här flera säsonger och få utforska flera länder, säger Måns Zelmerlöw.

”Chevaleresk” har premiär måndagen den 12 mars klockan 22.00 på TV6 och Viafree.

ARTIKELN HANDLAR OM