Klick!

Tilde de Paula: ’Jag är full av fel och brister och det är bra!’

Av: 

Mirja Ljunggren

NÖJE

Vilken är din bästa egenskap som förälder?

– Jag är full av fel och brister och det är bra! Sedan hoppas jag att jag är kärleksfull och närvarande.

Och din sämsta egenskap?

– Jag har ett jäkla temperament och även om jag tycker att det är bra att jag är så operfekt så vill jag samtidigt att allt ska vara så härligt och mysigt. Det kan jag tänka mig är en väldigt press inte bara på mig själv utan på alla i min omgivning.

När bakade du och barnen senast?

– För några veckor sedan när yngsta sonen fyllde år. Barnen var med under hela processen, allt från att handla de färdiggjorda tårtbottnarna till att sätta på blåbären på grädden. Man får inte ha för höga krav! Den stora baksäsongen kommer i november, december, då vi kan grädda pepparkakor till förbannelse.

Ditt bästa middagstips för storfamiljen?

– Avokadopasta är världens enklaste rätt som nästan alla gillar, nyttig och går snabbt att göra. Man tar en avokado per skalle och mosar tillsammans med crème fraiche, salt och vitlök och serverar med pasta.

Hur ser en typisk vardagsmorgon ut?

– När jag jobbar är jag på jobbet klockan 3.15. Då sköter min man morgonrutinerna och jag ringer klockan åtta för att kolla att alla har gått. När jag är hemma släpar jag mig upp kvart i sju, hasar runt och kryper ner hos barnen och luktar dem i nacken medan jag säger god morgon. Det får inte vara någon stress.

Tittar barnen på dig på tv?

– När jag gjorde ”Nyhetsmorgon” på söndagar konkurrerades jag nog lätt ut av Barnkanalen och andra aktiviteter. Nu när jag jobbar på vardagarna och de har blivit lite äldre tittar de nog ibland när de samtidigt käkar frukost och packar skolväskan.

Vill du ha fler barn?

– Jag har ju redan ganska många barn och fyller snart 40 så det är absolut inte självklart eller något man kan ta för givet, men skulle jag få ett barn till skulle det vara en fantastisk gåva. Jag kan njuta av småbarnstiden på ett helt annat sätt nu när jag har blivit äldre, jag har mer tålamod, förstår att första året går väldigt fort och får inte panik av en vaknatt. Å andra sidan har jag inte riktigt samma ork och energi som när jag var 28.

Hur går det med bröllopsplanerna?

– Vi är ju förlovade och bara vi hittar en lucka i kalendern så gifter vi oss. Livet går så fort och det kom ett barn emellan, men det ska absolut bli av.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Nordic Nest – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

LÄS VIDARE

”Min man friade efter julmässan”

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!

Tilde de Paula Eby

Hela Sverige bakar