Halle Berry ber om ursäkt

NÖJE

...efter antisemitisk kommentar på tv

Halle Berry ber offentligt om ursäkt efter att hon drog ett antisemitiskt skämt på en pratshow.

– Titta, här ser jag ut som min judiska kusin, sa skådespelerskan om en bild där hon fått näsan förstorad.

Foto: Mer om ursäkt för kommentar.

Halle Berry medverkade i Jay Lenos talkshow i fredags, och hade med sig flera bilder där hennes ansikte hade förvrängts med hjälp av ett bildbehandlingsprogram. På ett av fotona hade hennes näsa förstorats, och skådespelerskan kommenterade:

– Titta, här ser jag ut som min judiska kusin.

När ingen i publiken skrattade åt skämtet, sa Leno:

– Jag är glad att du sa det där och inte jag.

Skämtet ströks

Efter att programmet spelats in bad Halle att skämtet skulle strykas i redigeringen. Men flera medlemmar ur publiken tog illa vid sig och hörde av sig till New York Post och avslöjade skådespelerskans smaklösa skämt.

– Fröken Berry borde ha insett hur otroligt opassande hennes kommentar var. Hon borde skämmas över sig själv, säger en gäst från programmet till tidningen.

Offentlig ursäkt

Den Oscarsvinnande skådespelerskan ber nu offentligt om ursäkt.

– Jag gjorde det inte för att förolämpa någon men efter programmet insåg jag att det skulle kunna uppfattas som stötande, så det var därför jag bad Jay att klippa bort det och det gjorde han.

Skådespelerskan säger att skämtet till en början drogs av en anställd.

– Vad som hände var att jag var backstage innan inspelningen tillsammans med några av mina anställda som är judiska. Vi gick igenom fotona för att se vilka som såg löjliga ut, och en av mina judiska vänner sa om bilden där jag fått en stor näsa ”Det där skulle kunna vara din judiska kusin”. Och jag antar att det var färskt i mitt minne under programmets gång, och det bara kom ut ur min mun. Men det var inte min meding att förolämpa någon, säger hon enligt Contactmusic.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!