John Cleese flyr från Storbritannien

Av:  TT

John Cleese har tröttnat på brittiska medier – och landet i allmänhet. Nu planerar han att fly till Västindien.

Han har hotat om det länge – och nu verkar varningarna bli verklighet. John Cleese kommer att lämna Storbritannien och innan året är slut flytta till Nevis i Västindien.

Komikern har fått nog av landets fördummade offentliga samtal och medieklimat. Han är en stor förespråkare för den så kallade Hacked Off-rörelsen, som sedan ett par år strävar efter en mer ansvarstagande press. När John Cleese i helgen framförde en föreställning under Hacked Offs flagga betonade han, enligt The Guardian , ånyo sin negativa syn på såväl det brittiska styret som landets medier, inklusive sin egen uppdragsgivare BBC.

I en färsk videointervju med just BBC och programmet Newsnight utvecklar han resonemanget vidare.

– Jag är så besviken på så mycket med det här landet för tillfället, säger Cleese.

Framförallt ligger besvikelsen hos tidningarna poängterar 78-åringen och visar sedan ett diagram över hur Storbritannien ligger i botten av Europas länder när det gäller folkets förtroende för tryckta medier. Han påpekar också att debatten om brexit har hållit en för låg och onyanserad nivå.

John Cleese har gjort flera BBC-producerade program genom åren. Bland annat "Pang i bygget", som sändes i slutet av 70-talet.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE