Melodifestivalen

Läsarna: Du var fem plus, Malena!

Av: 

Sofia Ström

NÖJE

41,5 procent av Aftonbladets läsare gav högsta betyg

Malenas insats fick ett högt betyg av en majoritet av läsarna.

Men många klagar också på dåligt ljud och falsksång.

Och Norge var bäst.

Norske Alexander Rybak - bäst enligt läsarna.

Aftonbladets läsare tycker att Malena Ernman gjorde en strålande insats och nästan 41, 5 procent gav henne fem plus. Ytterligare 17, 6 procent gav henne fyra plus.

nc3Dssctn, 26 år, var nöjd. "I dag lät det bättre, körerna överröstade inte Malena och hennes röst kom fram bra, fast själva tilltaget att ta bort operakörerna de hade i Globen och ersätta med popkörer gjorde i sig låten snäppet sämre."

Men läsarna ser helst Norge som vinnare, 27, 4 procent röstar på Alexander Rybak. Bara 22,4 procent tycker att Malena Ernman var bäst i kväll.

Läsarna tycker också att det var rätt låt som vann. Över 70 procent av de som svarat på nätfrågan – 14 635 röster strax före 01 natten mot söndag – anser att Alexander Rybak var helt rätt vinnare i finalen.

Ljudproblem

Samtidigt tycker många läsare att ljudet var dåligt och att det inte gjorde Malenas röst rättvisa. "Tyckte nog att det lät lite skumt i början, två gånger. Var det mixerbordet som klantade till det?", skriver snabel_la, 36.

"Tråkigt att ljudproblemen kvarstod. Alldeles för låg volym på kör och musikbakgrund, samtidigt som Malenas mikrofon verkade ha högre volym än samtliga andra sångares." skriver Popularkultur, 34 år.

Sjöng falskt?

Men andra tolkade inte missljudet som teknikens fel. Och 14,7 procent av läsarna ger Malenas insats ett minus. Hagawaga, 43 år, skriver "Var det bara jag som tyckte att den annars så säkra Malena sjöng riktigt falskt på alla ställen utom de höga operatonerna??? Hon såg ju så nervös ut att hon höll på att sprängas, vilket naturligtvis kan förklara den sura sången..."

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Aftonbladets bloggar
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen