”Jag släpper inte in Stina till mina barn”

Av: Ylva Niklasson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lena Philipsson: Jag var så arg under intervjun

1 av 2
”Jag ville inte svara på frågorna alls”, säger Philipsson om sin mardrömsintervju.

De intima frågorna blev för mycket.

Lena Philipsson kände sig lurad av Stina Dabrowski i tv:s direktsändning.

– Jag tänkte att Stina var seriös, men man ska inte lita på någon, säger Lena till Nöjesbladet.

I går var Lena Philipsson, 43, sommarpratare i P1. Hon berättade om ett bråk mellan henne och Stina Dabrowski, 58, 1993 som fick oanade konsekvenser.

Det var under en tv-intervju som Lena blev så förbannad på programledaren att hon tänkte lämna studion – mitt under direktsändning.

– Stina kom hem till mig ett par dagar tidigare och vi pratade om vad vi skulle säga i tv. Och jag hade precis gjort en skiva och den skulle vi prata om, säger Lena i P1.

Frågade om barnen

Hemma hos Lena fanns även Lenas nyfödde son Noa.

– Stina gick runt med honom och frågade hur det kändes att få barn och hur förlossningen var, berättar Lena.

Lena svarade på de privata frågorna och trodde att det var kallprat som Stina inte tänkte använda som underlag till tv-intervjun. Men tji fick hon.

– När det var dags att bli intervjuad i tv så frågade Stina ingenting om skivan utan i stället om hur det kändes att få barn – som om jag skulle sitta och prata om förlossningen i tv, säger Lena.

Under intervjuns gång blev Lena mer och mer förbannad, och gjorde allt för att undvika frågorna.

– Jag var så jävla arg att jag hade velat resa mig upp och gå därifrån på en gång, men det var direktsändning så jag kunde ju inte. Jag satt kvar och svarade mycket motvilligt, tittade bort och dröjde för länge med svaren, säger hon.

För Nöjesbladet berättar Lena att hon och Stina aldrig pratat igen efter intervjun, och att hon skulle vara mycket försiktig om Stina vill göra en ny intervju med henne i framtiden.

– Jag släpper inte in henne till mina barn igen. Jag drog lärdom av det som hände och har gjort en notering i anteckningsboken. Jag tänkte att Stina var seriös. Men man ska inte lita på någon, säger hon.

Blev konstig i sketch

Lena berättar också att hon senare såg Killinggängets parodi av henne i ” Glenn Killing i manegen” och inte kände igen sig själv. Hon frågade Robert Gustafsson varför de hade gjort henne så förvirrad och konstig i sketchen.

– Då sa han att de hade sett ett tv-program med mig där jag var helt virrig och konstig och bara svarade på fel frågor. Och då visste jag precis vilket program han hade sett, säger hon.

Lena skrattar.

– Det var kanske tur att intervjun blev som den blev, annars hade ju inte Killingsketchen funnits, säger hon.

Nöjesbladet har utan framgång försökt nå Stina Dabrowski.

Publicerad: