Pete Doherty ”dog” förra månaden

avSandra Wejbro

NÖJE

Hjärtat stannade: Jag trodde jag var en taxichafför

Pete Doherty ställde in några konserter förra månaden på grund av "utmattning".

Nu avslöjar han den verkliga orsaken.

– Mitt hjärta stannade, berättar han för NME.

Foto: AP
Pete Doherty.

Pete Doherty ställde in några konserter på Irland förra månaden. Orsaken han officiellt angav var "utmattning".

Men nu berättar Babyshambles-sångaren att det var mycket allvarligare än så. Doherty säger att han blev förgiftad i sitt hem i Wiltshire, att hans hjärta stannade och att han fördes i ilfart till sjukhus. Där sattes livsuppehållande maskiner in.

Den forne skandalmagneten förnekar att droger var inblandade. Han har nyligen fått nya implantat inopererade som ska tvinga honom att undvika heroin och kokain.

”Styrde med ratten”

Doherty berättar att han plötsligt blev dålig i sitt hem – men sen minns han inte mycket mer.

– Det var ett väldigt märkligt händelseförlopp. Läkarnas första tanke var så klart att det hade något med droger att göra, men det var det inte – det var någon slags förgiftning, säger han till NME.

– När det hände trodde jag att jag var en taxichaufför som erbjöd alla att ta med dem till Elephant and Castle. Jag sprang in i väggarna och gjorde gester med händerna som om jag styrde med en ratt. Och sen stannade jag bara. Min kropp stannade.

”Jag är ömtålig”

– Jag vaknade upp och läkarna frågade "vet du vad du heter?”. Jag sa ”ja, Peter”. Och de sa ”vet du var du är?”. Jag sa ”ja, jag är på ett sjukhus...”. Det var som tjugo frågor.

Doherty tillfrisknade efter sjukhusvistelsen men är fortfarande orolig över sitt hjärta. Nästa månad åker han på turné med Babyshambles.

– De är oroliga över min hjärtfrekvens. Jag har alltid haft ett lite slött hjärta, jag föddes med det. Jag är ömtålig där inne, om du förstår.

Den 4 december spelar Pete Doherty på Debaser Medis i Stockholm. Hela intervjun med sångaren kan läsas i nästa nummer av NME.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!