Snoop Dogg

Snoop Dogg: Nu bojkottar jag Sverige

avNatalie Demirian

Världsstjärnans raseri mot polisen efter nattens kontroll: ”Fuck you”

1 av 24

Snoop Dogg är rejält förbannad på svenska polisen.

Så pass att han nu bojkottar Sverige helt, berättar han i flera videor på Instagram och Twitter.

”Jag kommer aldrig tillbaka till ert land”, säger han.

Världsstjärnan Snoop Dogg spelade i Uppsala på lördagskvällen och spelade senare på natten i Norrköping.

På vägen från Uppsala stoppades han av polisen.

Polisen berättade för Nöjesbladet att Snoop Doggs bil där artisten satt som passagerare stoppades i en fordonskontroll mellan Uppsala och Stockholm. Artisten visade tecken på påverkan och fick följa med till polisstationen och lämna prov.

Polisen menar och står fast vid att det var en slump att just Snoop togs i kontrollen.

LÄS MER Ken Ring: Det var jag som gav Snoop knark 2007

”Fuck polisen”

Nu säger hiphopstjärnan i flera videor på Instagram att han kommer att bojkotta Sverige i framtiden. Dessutom har han filmat från själva polisingripandet, enskilda poliser och från när han sitter på själva polisstationen.

”Till alla mina svenska fans. Ni kan skylla på er polis, att ni aldrig kommer att se mig igen i ert vackra land. Det är alltid några idioter som förstör för alla. Fuck polisen”, säger han.

LÄS MER Snoop efter gripandet: Svensk polis är bra

”Tvingade mig att kissa”

Han säger också att det är rasistiskt att han ständigt blir tagen av polisen här.

”Jag vet att många av er är oroliga för mig. Jag klarade mig. De tog mig och de tvingade mig att kissa i en kopp och hittade inte ett skit. Ingenting. Fuck er”.

Världsstjärnan har stoppats av polis i Sverige vid tidigare tillfällen.

LÄS MER Stoppades i bil mellan Uppsala och Stockholm

Polisens svar: ”Struntprat”

När Nöjesbladet når polisen står man fast vid att Snoop Dogg stoppades i en fordonskontroll. Samtidigt avvisar polisen bestämt att det skulle handla om någon form av rasism, som Snoop uttryckt det själv.

– Nej, så arbetar vi inte. Det är bara struntprat. Att det skulle handla om rasistiska tankar med anledning av att man blir föremål för en kontroll, det avvisar vi bestämt. Det handlar inte om det, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Videoklippen har gått ut världen över genom hans sociala medier. På Instagram har han 5,8 miljoner följare och på Twitter har han 12,6 miljoner. Nyheten har också tagits upp av flera stora nöjessajter som TMZ, Variety, Guardian, Hollywood Reporter, Billboard och Vulture.

Uppgift till Nöjesbladet: Hade narkotika på hotellrummet

Enligt uppgifter till Nöjesbladet bodde Snoop Dogg på ett hotell på Arlanda och hade narkotika på hotellrummet.

– De var runt 20 stycken personer som bodde på hotellet och lämnade rummet i dag för att flyga vidare. Polisen har varit på rummet och hämtat narkotikan, men det är omöjligt att binda någon person till narkotikan då de redan hade lämnat rummet, säger en uppgiftslämnare.

Polisen vid Arlanda kan inte bekräfta uppgifterna, men förnekar dem heller inte.

– Det jag kan säga är att vi har hittat en liten mängd av vad vi misstänker är narkotiska preparat på ett hotellrum på Arlanda i dag, säger Anders Nilsson, stationsbefäl vid gränspolisen på Arlanda.

Live Nation: ”Anmärkningsvärt”

Konsertarrangören Live Nation tror inte att det hela handlade om en vanlig fordonskontroll från polisens håll. 

– Vår uppfattning är att polisen riktat in sig på detta fordon och artisten specifikt, vilket inte är första gången för Snoop i Sverige, och det är naturligtvis anmärkningsvärt. Det hela är nu överspelat och vi får hoppas att vi snart får se honom i Sverige igen, säger pressansvarige Kristofer Åkesson.

Ny pik på Instagram

Sent på söndagsnatten svensk tid la Snoop Dogg upp ytterligare ett klipp på Instagram där han var på plats för att spela i Georgien.

”Jag har mitt egna säkerhetsteam och har polisen som jobbar med mig och inte emot mig. Annan situation, annat land”, säger han.

Följ Nöjesbladet på Facebook

Snoop Doggs ilska en världsnyhet

ARTIKELN HANDLAR OM

Snoop Dogg