Fem åtalas - tänkte kidnappa Victoria Beckham

NÖJE

LONDON

Fem män åtalas för att ha planerat att kidnappa Victoria Beckham, tidigare medlem i Spice Girls och fru till engelska fotbollslandslagets kapten David Beckham, uppgav polisen på fredagen.

Foto: Victoria med maken David och sonen Brooklyn

De fem greps av Scotland Yards speciella kidnappningsenhet i november efter ett tips till den brittiska skvallertidningen News of the World.

  En grupp grävande reportrar på News of the World hade infiltrerat en liga bestående av albaner och rumäner i tron att de var en planerad konstkupp på spåren. I själva verket planerade de att röva bort Victoria Beckham och möjligen även hennes barn. Efter tidningens tips slog polisen till med två razzior, en i Docklands-området i centrala London och en i Surrey söder om huvudstaden.

  Berömmelsen har haft ett pris för familjen Beckham som omgärdats av omfattande säkerhetsarrangemang efter ett tidigare kidnappningshot 2000.

  Paret har lagt ned 150 000 pund, motsvarande drygt två miljoner kronor, på en bepansrad Mercedes. Bilen kan motstå beskjutning, minexplosioner och gasattacker.

  Efter gripandet i november har familjen ökat säkerheten ytterligare vid sitt residens, kallat Beckingham Palace, norr om London.

  Victoria Beckham kallades Posh Spice under sin tid i Spice Girls. Paret har två barn: sonen Romeo, som föddes förra året, och treåriga Brooklyn.

TT-Reuters