Agneta Sjödin om stödet från vännen Tilde de Paula Eby

Publicerad 2018-08-26

Agneta Sjödin hamnade i en period där hon kände sig ensam och inte lika eftertraktad.

Då fick hon stöd av kollegan Tilde de Paula Eby.

– Jag vet att vi hade en lunch, du och jag någon gång, och då tog jag upp de här tankarna och känslorna, säger Agneta Sjödin i söndagens Nyhetsmorgon.

Tv-profilen och författaren Agneta Sjödin är aktuell med boken ”Drömdagboken”. Inspiration till sitt nya verk har hon hämtat från sitt eget liv.

– Den är extremt inspirerad av mitt liv, berättar hon när hon gästar söndagens Nyhetsmorgon som leds av vännen och kollegan Tilde de Paula.

I boken får man följa Helena, som brottas med tankar om ensamhet. Och likheterna med författarna är många.

– Jag har haft de här tankarna själv. Man kommer mitt i livet, närmare sig 50. Jag var singel då när jag började skriva. Man hade inte lika många tv-uppdrag, känner sig ensam och dottern flyttar hemifrån, säger hon och fortsätter:

– Att hamna i den där känslan av att vara ensam, utanför, att man inte får vara med och inte är lika eftertraktad. Jag vill komma åt de där känslorna. För jag tror att man kan applicera dem, inte bara på tv-världen, man kan känna så där.

”Jag stressade ju nästan ihjäl mig”

Agneta Sjödin avslöjar att hon fick stöd av vännen Tilde de Paula.

– Jag vet att vi hade en lunch, du och jag någon gång, och då tog jag upp de här tankarna och känslorna. Och du sa: ”Men Gud, så är det ju inte med dig”, berättar Agneta Sjödin.

– Men om jag jämför med hur det var då, när jag var precis mitt i smeten, jag hade ju så mycket jobb att jag hade magkatarr, jag stressade ju nästan ihjäl mig. Och så plötsligt försvinner allt successivt.

Precis som för bokens huvudkaraktär har Agneta Sjödin lärt sig att i dagtänka annorlunda.

– Det handlar om att älska sig själv och respektera sig själv, oavsett vad som händer runt omkring en.

Tv-profilen om pojkvännen: ”Tryggt”

Agneta Sjödin, som alltså var singel när hon började arbeta med boken, bekräftade i februari för Nöjesbladet att hon och Martin Lamprecht, ex-sambo till Kristin Kaspersen, är ett par. Och veckan i samband med bokens releasefest visade hon upp sig för första gången tillsammans med kärleken.

– Det här känns väldigt tryggt och stabilt, och bara skönt. Det är jätteskönt, säger Agneta Sjödin i Nyhetsmorgon om nya pojkvännen.

ANNONS