Kakan Hermansson: ”Förlåt”

avLouise Åström

Ber hela svenska poliskåren om ursäkt

1 av 2 | Foto: OLA AXMAN
Kakan Hermansson.

Kakan Hermansson har under veckan fått enorm kritik för att hon twittrade negativt om polisen och Malexandermorden år 2014.

Nu tar hon bladet från munnen och riktar en offentlig ursäkt till hela den svenska poliskåren, via sin blogg.
– Jag skulle helst av allt vilja ringa till dem allihopa, be om ursäkt för att jag sårat dem, skriver hon.

Kakan Hermansson har blivit mycket omskriven de senaste dagarna. Det beror på att hon hamnat i blåsväder efter sina uttalanden på twitter från 2014 där hon kritiserar polisen och kommenterar Malexandermorden. Dels förlorade hon ett pågående samarbete med Audi. Regionmuseet Kristianstad fick hård kritik efter att ha bokat in henne som invigare av en kommande utställning.

Kakan Hermansson har varit onåbar i flera dagar men väljer nu att kommentera kritikstormen, via sin blogg.

”Skäms otroligt mycket”

I sin text skriver hon nu att alla människor bär på saker de ångrar och tar upp Malexander-kommentaren hon skrev som löd:

”Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv”.

Ett uttalande som hon bett om ursäkt för och i blogginlägget uttrycker ånger över igen.

”För tre år sedan skrev jag en sak jag skäms otroligt mycket över. Jag hånade och förringade Malexander-mordens offer, då två polismän avrättades med sina egna tjänstevapen”, skriver hon.

Ber om ursäkt till svensk polis

Hon tackar också den svenska polisen för deras arbete.

”Kanske delar dom inte mina åsikter, alla Sveriges poliser, men jag vet att om jag skulle behöva deras hjälp, om mitt liv vore i fara, så skulle de utan att tveka komma till undsättning”, skriver hon.

I slutet av Kakans blogginlägg riktas en offentlig ursäkt till den svenska poliskåren.

”Jag skulle helst av allt vilja ringa till dem allihopa, be om ursäkt för att jag sårat dem, för mina idiotiska ord. För det var förbannat dumt, respektlöst och obegåvat att uttala mig om två personer som så osjälviskt och modigt offrade sina liv. Och respektlöst för deras anhöriga.

De där orden jag skrev för ett antal år sedan kan jag aldrig ha oskrivna. Den där ångesten i kroppen, när jag tänker tillbaka på dem kommer aldrig att försvinna. Men jag hoppas att de poliser som ser mig på gatan, som riskerar sina liv för mig, i fortsättningen förstår hur högt jag värdesätter deras arbete. Och, framför allt, att de tar emot mitt förlåt”.

Nöjesbladet har sökt Kakan Hermansson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM