Wes Andersson-skådis stoppad på flyg - på grund av turban

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Vägrade ta av sig turbanen offentligt

1 av 2
Tony Revolori, Wes Anderson, Adrien Brody och Waris Ahluwalia på premiären av ”The Grand Budapest Hotel”.

Skådespelaren Waris Ahluwalia, 41, känd från Wes Anderson-filmerna ”The Grand Budapest Hotel” och ”Darjeeling Limited”, stoppades från att stiga ombord på sitt flyg i Mexiko på grund av turbanen.

– Det är som att be någon ta av sig sina kläder, säger skådespelaren enligt New York Daily News.

Skådespelaren Waris Ahluwalia lade i förra veckan upp en bild på sitt Instagram-konto där han poserade med ett boardingkort från flybolaget Aero Mexico, tillsammans med texten ”I morse fick jag inte gå ombord på min flight till New York från Mexico City på grund av min turban”.

Vägrade ta av sig turbanen

I en intervju med New York Daily News berättar skådespelaren att säkerhetspersonalen på flyplatsen valde att föra honom åt sidan och hindra honom från att stiga ombord, medan alla andra resenärer tilläts passera.

Personalen ska först ha helkroppsvisiterat Waris Ahluwalia och sökt igenom hans väska. Men när de sedan ville att han skulle ta av sig turbanen fick skådespelaren nog.

– Det tänker jag inte göra offentligt, det är som att be någon ta av sig sina kläder, ska han ha sagt till vakterna enligt New York Daily News.

Nekades helt av flygbolaget

Ahluwalia ska ha bett om att få bli förd till ett privat rum så att han kunde ta av sig turbanen, men nekades av flyplatspersonalen. I stället fick han veta att han inte var välkommen att flyga med Aero Mexico.

– Jag skakade. Det är inte något man vill höra, att man inte får flyga på grund av att man bär något som har med ens ens tro att göra, säger Ahluwalia i intervjun.

Skådespelaren kunde senare flyga hem med ett annat bolag.

Aero Mexico valde att uttala sig om händelsen efter att den fick spridning i sociala medier. Dock utan att be om ursäkt. I stället hävdade de att de följt vanliga säkerhetsrutiner och att de erbjudit Ahluwalia en ny resa.

”Vi beklagar eventuella besvär som orsakats av denna händelse”, sade flybolaget i ett uttalande.

Publicerad:

LÄS VIDARE