Björn Skifs förd akut till sjukhus

1 av 3
NÖJE

Artisten Björn Skifs har åkt akut till sjukhus.

Helgens konserter på Skansen tillsammans med Tommy Körberg har därför ställts in.

– Skifs ligger inne för kontroll och undersökning, säger producenten Åsa Holmgren.

Under fredagskvällen showade Björn Skifs, 69, och Tommy Körberg, 68, för publiken med sin show ”Revanschen på Skansen” på Sollidenscenen på Skansen i Stockholm.
Men när Skifs kom hem efter konserten svimmade han och fick föras akut med ambulans till sjukhus.

Artisten undersöks just nu på sjukhuset och kommer inte kunna genomföra helgens konserter som därmed ställs in.

– Han ligger inne för kontroll och undersökning på sjukhus. Vi vet inte i dagsläget vad det är. Allvarligt är det inte, men så pass att han inte kan stå på en scen och genomföra konserter. Doktorn släpper inte ut honom för att stå och rocka på en scen, säger Åsa Holmgren, producent på Göta lejon - som arrangerar showen.

Inlagd under veckan

Även innan fredagens uppträdande var Skift inlagd på sjukhuset under två dygn. Men kände sig tillräckligt pigg för att genomföra gårdagens spelning.

– Han åkte direkt till Skansen, allt gick bra och han var nöjd efterår. Men sen fick de ringa ambulans igen. Han har legat under observation. De vet inte heller vad det är, säger Åsa Holmgren.

Under tiden Björn Skifs underhöll ett fullsatt Skansen fanns ett medicinskt team redo bakom scen.

Letar nya datum

Kollegan Tommy Körberg märkte redan innan fredagens spelning av Björns hälsa.

– Han var lite krasslig redan innan premiären. Då var blodtrycket för högt, och sen helt plötsligt blev det för lågt. Så de kollar varför det är så. De vet ännu inte vad det är därför vill de inte riskera något. Men han sa att det ordnar sig, han tillhör ju gammalt gott virke från Dalarna, säger han.

Arrangören meddelar att de tittar på möjligheter att flytta konserterna till ett senare tillfälle och till en annan plats.

– Vi ska naturligtvis försöka gottgöra alla besvikna. Skifs är också besviken. Vi tittar naturligtvis på att göra nya konserter eftersom den blev väldigt lyckad igår, säger Åsa Holmgren.

ARTIKELN HANDLAR OM