Körberg vill ha revansch mot Skifs – 50 år senare

avLinnéa Borgert

NÖJE

Björn Skifs: ”Har han gått och ruvat på hämnd?”

1 av 2 | Foto: PETER KNUTSON
Tommy Körberg och Björn Skifs.

Samma scen – 50 år senare.

Nu vill Tommy Körberg ha revansch mot Björn Skifs, som vann över honom i Sveriges Radios poptävling 1966.

– Har han gått och ruvat på hämnd i 50 år? Jag blev chockad, säger Skifs.

Det var i onsdags under Björn Skifs show ”Lite nu och då” på Göta Lejon i Stockholm som Tommy Körberg plötsligt dök upp på scen. Han var klädd i en boxarrock och hade med sig en till Björn Skifs också.

– Den galningen, herre min je. Han dräller in mitt på scen under föreställningen, vad sysslar han med?, säger Björn Skifs.

Tommy Körberg krävde revansch. 1966 vann nämligen Björn Skifs och hans band Slam Creepers över Tommy Körbergs Maniacs, som kom på andra plats.

– Har han gått och ruvat på hämnd i 50 år? Jag blev chockad, men sedan fann jag mig ganska snabbt och tänkte att vad fasen, det skulle ju vara kul, säger Björn Skifs.

”Verkar jag långsint?”

Den 26 augusti uppträder Björn Skifs och Tommy Körberg tillsammans på Skansen, samma scen som 1966.

– Vi ska lira låtar från den tiden. Det finns jävligt många bra låtar. Men vi ska inte tävla direkt. Inte slåss heller. Om vi ska slåss så får vi göra det utan glasögon och då kommer ingen att komma till skada. Ingen kommer att se var den andre är, säger Tommy Körberg och skrattar.

Känns det surt att Björn vann?

– Tycker du att jag verkar långsint? Nej, jag tyckte att det var en rolig idé. Och att vi kan få till det exakt på dagen 50 år senare.

Innan Tommy Körberg överraskade Björn Skifs hade han kollat med hans fru om han var ledig. Han preliminärbokade till och med Skansen.

– ”Rumble in the jungle” blir ”Revanschen på Skansen”, säger Tommy Körberg och syftar på den berömda boxningsmatchen mellan George Foreman och Muhammad Ali.

Spelade tillsammans för 50 år sedan

Björn Skifs ser fram emot den gemensamma showen.

– Det var en jävligt kul överraskning, det måste jag säga. Jag tände till ordentligt på det där, säger han och fortsätter:

– Vi har snuddat vid det här för flera år sedan, att det skulle vara kul att göra någonting ihop, men mer har det inte blivit.

Han minns augustidagen 1966 och sitt första möte med Tommy Körberg väldigt tydligt.

– Jag kände omedelbart att det där var en kille som var väldigt bra på att sjunga. Vi fann varandra under scenen, Sollidenscenen, där finns ett litet krypin. Där stod ett gammalt piano. Vi spelade fyrhändigt och sjöng i stämmor, så konkurrensen var ganska godmodig.

ARTIKELN HANDLAR OM