Adam Pålsson spelar Ted Gärdestad

Axlar rollen i ny film

Adam Pålsson har fått huvudrollen i en ny film om Ted Gärdestad, skriver DN.

För att förbereda sig har han dykt ner i Gärdestads låtskatt.

– Målet för mig är att suga upp Ted i varje por så att jag aldrig ens behöver tänka ”Hur skulle Ted ha gjort?” säger Adam Pålsson till DN.

I februari börjar inspelningen av en film om den svenska musikern Ted Gärdestad, skriver DN. Adam Pålsson, känd från ”Torka aldrig tårar utan handskar”, kommer att spela rollen som Gärdestad.
– Jag älskar Teds musik, men också hela hans uppenbarelse, denna otroligt känsliga, begåvade och öppna människa. Det är en hisnande känsla att vara den personen som får porträttera honom. Större än så här blir det inte för mig, säger Adam Pålsson till DN.

”Suga upp Ted i varje por”

För att förbereda sig inför rollen omger sig Pålsson enligt DN av låtar och material av Gärdestad. Han ska även ha spenderat tid med personer som stått nära Gärdestad.

– Målet för mig är att suga upp Ted i varje por så att jag aldrig ens behöver tänka ”Hur skulle Ted ha gjort?” säger Adam Pålsson till DN.

Filmen, som ännu inte har något namn, kommer att regisseras av Hannes Holm. Manus står Peter Birro för.

Enligt DN vill Birro inte avslöja för mycket detaljer om filmen. Planerat är dock att scenen där Ted, 15 år gammal, kräver att Benny Andersson ska lyssna på hans bandade musik ska vara med.

Publisert: