Tittarna i uppror

NÖJE

Folket rasar mot TV4:s gala: "De har gått över gränsen"

1 av 2 | Foto: IBL
MALMBERGS NAKENCHOCK Claes Malmberg strippade framför hela svenska folket. "Jag hoppas folk blir lika upprörda av barnen som svälter som de tydligen blev av det här", säger han.

Claes Malmberg naken. Johan Ulveson med nerdragna byxor inför en gosskör.

Ilskna tittare rasade i natt mot inslagen i galan för världens barn.

- Väldigt osmakligt i ljuset av den senaste pedofilskandalen, säger en av dem.

TV4:s humorkväll för världens barn drog in hela 35 miljoner kronor till behövande barn runt om i världen.

Men när kamerorna slocknat var samtalsämnet ändå ett helt annat.

Att både Johan Ulveson och Claes Malmberg klädde av sig i en gala riktad till barn ledde till ilskna protester mot TV4 i går kväll.

Tittarstorm

- Det har ringt konstant i två timmar. Det är verkligen en tittarstorm, bekräftade Camilla Filipsson, pressansvarig för kanalen.

Även Aftonbladet fick ta emot många ilskna samtal.

- Skandalprogram. De har gått över gränsen. Att som Johan Ulveson stå och dra ner byxorna inför några smågrabbar är osmakligt sett i ljuset av den senaste pedofilskandalen. Programmet handlade ju om barn och vände sig också till barn, säger en av dem.

Drog ner byxorna

I rollen som Segemyhr skulle Johan Ulveson skämta om att hans skinkor var olika stora. Fnissandet i gosskören fick honom till slut att dra ner byxorna helt.

Även Claes Malmberg fick utstå hård kritik.

Efter att i programmets inledning utlovat en "nakenchock" tog han till slut av sig alla kläder.

Men Malmberg förstår inte de upprörda känslorna.

Tar det med ro

- Vi svenskar tror att vi är så öppna och fria, men så blir vi upprörda över en överviktig, naken man. Om nån förknippar min nakenhet med pedofili är det väl ändå rätt långsökt. Den personen måste i så fall ha väldigt svårt att duscha hemma och visa sig naken inför sina barn, säger Malmberg och tillägger:

- Jag hoppas folk blir lika upprörda av barnen som svälter, som de tydligen blev av detta.

Även ansvariga bakom programmet tar uppståndelsen med ro.

- Traditionen säger att det skulle bli vissa reaktioner. Samtidigt är jag övertygad om att de allra flesta inte uppfattat det negativt, säger Marit Danielsson, exekutiv producent för galan.

Nakna män i en gala för barn. Kan du förstå att folk blivit upprörda?

- Hela programmet går ju ut på att vi bjuder på oss själva och det vi gjorde kändes helt okej. Vi vill inte uppröra bara för sakens skull, men det finns alltid saker som upprör. Vi kan inte göra alla nöjda, säger Danielsson.

Björn Solfors