Roy Horn tillfrisknar efter tigerattacken

Siegfried: "Tigern försökte hjälpa Roy när han snubblade"

Roy Horn attackerades på scenen av en vit tiger som högg honom i nacken och släpade iväg honom.

Roy är nu på bättringsvägen och illutionistkollegan Siegfried säger att tigern inte alls gick till attack. Den försökte bara hjälpa Roy när han snubblade.

Roy Horn är på bättringsvägen efter olyckan i början oktober när han blev biten av en av sina tigrar under Las Vegasshowen.
Roy Horn är på bättringsvägen efter olyckan i början oktober när han blev biten av en av sina tigrar under Las Vegasshowen.

Det var den tredje oktober som Roy Horn – mitt under den storslagna Las Vegas-föreställningen – attackerades av en av de vita tigrarna.

Tigern högg Roy i nacken och släpade honom över scenen. Medarbetare var tvungna att attackera tigern med en brandsläckare för att få den att släppa taget.

Tigern ville hjälpa till

Men kollegan Siegfried Fischbacher har försökt att tona ner attacken och säger att tigern bara försökte att hjälpa sin partner Roy när han snubblade. Huggen i nacken kallar Siegfried för ett "litet hål".

Efter attacken drabbades Roy Horn av en stroke. Men nu tycks han vara på väg mot ett tillfrisknande och klarar sig utan respirator.

– Han rör sig nu, lite i taget, säger Siegfried till NBC.

Djurexperter NBC pratat med tror inte på Siegfrieds förklaring om att den vita tiger försökte hjälpa den snubblande Roy.

Malin Ekmark

Publisert: